Eskişehir'de 23 Nisan Törenleri - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 23 Nisan Törenleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Eskişehir’de tören düzenlendi.

23.04.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Eskişehir'de tören düzenlendi.

Valilik Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. Kutlama programları kapsamında Orhangazi Ortaokulu öğrencisi Berkay Akpınar, Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia Kurbuz ve Milli Zafer İlkokulu öğrencisi Elif Berin Üzmez, geçici süreliğine Vali Güngör Azim Tuna'nın makamına oturdu. Koltuğa ilk oturan Berkay Akpınar, kent içindeki trafik sorununu gündeme getirerek, tramvay seferlerinin yer altından sürdürülmesini talep etti. Akpınar, "Tüm dünyadaki çocukların 23 Nisan'ını kutlarım. Belediye Başkanını arayıp Eskişehir yollarındaki sıkışıklığı, tramvayların şehir altından gitmesini talep edeceğim" dedi. Bunun üzerine Vali Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i arayarak Berkay'ın taleplerini ulaştırmasını sağladı. Akpınar, daha sonra kendi okulunun bahçesine asfalt çalışması yapılmasını istedi.

Rabia Kurbuz ise, küfürsüz ve kavgasız bir Eskişehir için çalışmalar yapılmasını istedi.

Ardından Elif Berin Üzmez de, makama oturarak, sokak hayvanlarının özellikle de köpeklerin toplanmasını, insanlara zarar verebildiğini söyledi. Ayrıca çocukların hayal güçlerinin gelişmesi için bilim merkezi açılmasını dile getirdi. Üzmez son olarak, çocuklar için parklar ve yeşil alanlar talep etti.

VALİ TUNA'YI ŞAŞIRTAN CEVAP

Vali Tuna'nın "Eskişehir'in huzurlu bir kent olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Üzmez, "Pek fazla değil" cevabını verdi. "Polislerin yaptığı çalışmalardan memnun musunuz?" sorusunu ise, "Evet memnunum" şeklinde yanıtladı.

Üzmez, "Koltuğa oturmak bizim için çok güzel bir duygu. Böyle özel bir Valinin yerini bugün ben aldım. Birkaç dakikalığına dahi olsa güzel bir duygu" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 23 Nisan Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement