"Muhtaç Kişileri Elbette Ücretsiz Taşıyalım" - Son Dakika
Güncel

"Muhtaç Kişileri Elbette Ücretsiz Taşıyalım"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Muhtaç kişileri elbette ücretsiz taşıyalım." dedi.

25.11.2014 20:02  Güncelleme: 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent içi toplu ulaşımı sağlayan belediye kurumu ESHOT'un ayda 400 milyon liraya yakın zarar ettiğini belirterek, "Muhtaç kişileri elbette ücretsiz taşıyalım. Gerekirse de sırtımızda taşırız. Adamın 150 dairesi var, 65 yaşında diye otobüse kimlik gösterip bedava biniyor. Bu iş artık taşınmayacak bir yük haline geldi" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye meclisi oturumunda ESHOT'un mali bütçesi ele alındı.

Bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aldıkları ilke kararıyla zorunlu olmadıkça elektrikli otobüsten başka otobüs almayacaklarını ve bunun için altyapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kocaoğlu, "İzmir'deki kadar engelli dostu araç, hiçbir kentte yoktur. Yönetime geldiğimizde, engelli kullanımına uygun araç sayısı 12 iken şu anda çoğunluğu engelli kullanımına uygun. Bir tane klimalı otobüs yoktu, bugün bin 300 aracımız klimalı" ifadelerini kullandı.

Toplu ulaşım sisteminin kamu yararına yapıldığını, ESHOT'un yaklaşık 350-400 milyon lira zarar ettiğini belirten Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Ücretsiz binenlerin, engellinin, yaşlıların parasını kim veriyor? ESHOT, 2 liraya bilet sattığı zaman sistem, kafa kafaya geliyor. Ama indirimler ve ücretsiz binişler eklendiğinde, biniş başına 95 kuruş düşüyor. Biz, ciromuz kadar zarar ediyoruz ama elimizde olan bir şey değil. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciyi sübvanse etsin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engellinin parasını versin. Sadece İzmir değil, Ankara ve İstanbul da bu durumda. Onlar da bu işi götüremiyor. Muhtaç kişileri elbette ücretsiz taşıyalım. Gerekirse de sırtımızda taşırız. Ama adamın 150 dairesi var, 65 yaşında diye otobüse kimlik gösterip bedava biniyor. Bu iş artık taşınmayacak bir yük haline geldi. Yeni bir ulaşım yasasının çıkması gerekiyor."

ESHOT'un oy çokluğuyla kabul edilen 2015 yılı bütçesi, 642 milyon 489 bin 356 lira olarak belirlendi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Muhtaç Kişileri Elbette Ücretsiz Taşıyalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement