Erdoğan: Köşk'e Çıkarsam Halkın Cumhurbaşkanı Olurum - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Köşk'e Çıkarsam Halkın Cumhurbaşkanı Olurum

Erdoğan: Köşk\'e Çıkarsam Halkın Cumhurbaşkanı Olurum

Başbakan Erdoğan, Köşk seçiminin masaya yatırıldığı toplantıda "Köşk'e çıkarsam halkın cumhurbaşkanı olurum" diyerek adaylık için sinyal verdi.

16.04.2014 15:57  Güncelleme: 18:48

Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleri ile yaptığı ve Köşk seçiminin masaya yatırıldığı toplantıda, "Köşk'e çıkarsam halkın cumhurbaşkanı olurum, tam yetki kullanırım" dediği öğrenildi.

AK Parti milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve yetkili organlarının başkanları 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezinde Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi.

3 SAATLİK TOPLANTI

Kahvaltının ardından Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında istişare toplantısına geçildi. Basına kapalı düzenlenen toplantı 3 saat sürdü. Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle bugün yaptığı toplantıda dağıtılan formda vekillerden "Cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi" forma yazmaları istendi.

ERDOĞAN: O HALDE KARAR VERİLDİ

AK Partili vekiller kendilerine dağıtılan anketi yanıtladı. Köşk adaylığı için Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı. Bunun üzerine Erdoğan, "O halde karar verilmiştir. Köşk'e çıkarsam halkın cumhurbaşkanı olurum, tam yetki kullanırım" dediği öğrenildi.

"ÇIKARSAM ANAYASAL YETKİLERİMİ KULLANIRIM"

Başbakan Erdoğan, bazı milletvekillerinin Köşk’e çıkmaması yönünde görüş belirtmeleri üzerine, Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini anımsatarak, “Sistem değişti, fetret dönemi olmaz, çünkü icra makamı orası” dedi.

Cumhurbaşkanı olması halinde Anayasal yetkilerini kullanacağını da belirten Erdoğan, “Çok sayıda arkadaşımız var Başbakanlık yapacak. Bu 12-13 yılda çok sayıda kadro geldi” dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Köşk'e Çıkarsam Halkın Cumhurbaşkanı Olurum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • 1453 kartallar1: ÇAPULCU HAINLERE İNAT....SAHTE VATANSEVER FAŞISTLERE İNAT....ESKİ DÜZEN AKTÖRLERE İNAT...CUMHURBAŞKANSINŞ 24 21 Yanıtla
    KÖYLÜ: 1453 O KADAR ZEVK VE ŞEVHETLE YAZIYORSUN Kİ GÖRENDE KOLTUK SANA KALACAK SANACAK 0 0
  • akp: bu ülkede başka adam yoook tek rt erdogan 15 27 Yanıtla
    KÖYLÜ: YANİ YAŞA PADİŞAHIM TEK YOL DİKTATÖRLÜK AL SENİN OLSUN MAL 0 0
  • AKP Lİ: 12 Senedir benim başbakanım olmadın,Cumhurbaşkanım da olmayacaksın. 24 17 Yanıtla
    ANTALYALI: sen nerde yaşıyosun pardon . 0 0
  • ccc: Gıt artk be ne doymaz adamsın. Cumhurbaşkanlığından başbakanlğa,başbakanlktan cumhurbaşkanlığına oh ne ala memleketttttttt!!! Git gitde gençlerın önünü aç braz 14 26 Yanıtla
  • İSMAİL: Başbakanım cumhurbaşkanlığı sana çok yakışır.Hayırlısı olsun.Kimse fazla konuşmasın zamanı gelince halk oylarıyla konuşacaktır. 19 20 Yanıtla
  • nacar: yürübe uzun adam ümmet seninle. koyun diyorlar, bizde koyuyoruz.. 23 15 Yanıtla
  • zehra: sadece akitlerin basbakanı olduğu gibi mi acaba !!! 18 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement