Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı Başkanı Taviloğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı Başkanı Taviloğlu Açıklaması

''Doğa yürüyüşü olanakları yönünden Kapıdağ Yarımadası, bu alanda aktif seyahat acentaları için adeta bir cennet''

19.10.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı Başkanı Refi Taviloğlu, doğa yürüyüşü olanakları yönünden Kapıdağ Yarımadasının bu alanda aktif seyahat acentaları için adeta bir cennet olduğunu söyledi.

Taviloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüzde 80'e yakın bölümü gürgen, meşe, çınar, kayın, ıhlamur, kestane, defne ve karaçam ağaçlarından oluşan sık ormanlarla kaplı yarımadada muazzam bir floraya sahip. Yarımadanın birbirinden güzel köyleri de mola noktaları olarak kullanıldığında ortaya müthiş gezinti fırsatları çıkıyor. Adanın kuzeyindeki Ballı Pınar köyünden başlayarak Hadrianus tapınağında bitirebileceğiniz bir parkurda çok zengin botanik bir örtü ve dev boyutlu ağaçların oluşturduğu bir ormanın içinden yürürken şelalelere rastlıyorsunuz. Bu güzergahta 2-2,5 saatlik bir yürüyüşle ulaşacağınız Kirazlı Yaylası aynı zamanda iç ve dış avluları ile ortasındaki kilisesinin duvarlarını tüm ihtişamı ile görebileceğiniz Kirazlı Manastırı'nın kalıntılarını da barındırıyor" dedi.

Gün batımı mutlaka takip edilmeli

Antik dönemde Didimus Dağı olarak adlandırılan ve yarımadanın en yüksek tepesinin zirvesine yakın bir noktadaki Kirazlı Manastırı'nın 19. yüzyılda inşa edilip 20. yüzyılın başlarına kadar hizmet ettiğini dile getiren Taviloğlu, şöyle devam etti:  "Bölge ıhlamur ağaçlarıyla dolu olduğu için özellikle yarımadanın kuzey batısı Haziran sonu civarında mis gibi ıhlamur kokuyor. Bahar ve sonbahar aylarında mantarlar adeta coşuyor. Bu güzergahta tura devam edilirse etrafını sık bir orman örtüsünün çevrelediği suni gölete ve oradan da otantik ev mimarisini hala önemli ölçüde koruyan Yukarıyapıcı köyüne ulaşabilir.

Eski bir balıkçı köyü olan Ocaklar Beldesi Yarımadanın batısında Paşalimanı, Marmara ve Avşa adalarına bakan bir sahilde bulunuyor. Köyün 3 kilometreyi bulan kumsalları ve günbatımı manzarası tatilcilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Bu arada, Ocaklar Beldesi'nin pansiyonları, restoranları, barları ve çay bahçeleriyle turistlere hitap edebilecek düzeyde üstyapıya sahiptir. Köylerde otantik dokuma tezgahlarıyla sundurmaların altında kilim ören kadınlara rastlanabilir. Bölgenin zeytini, fasulyesi, kırmızı soğanı, kekiğini tavsiye ediyorum. Şifalı bitkilerden anlayanlar için de Kapıdağ adeta bir cennettir. Zengin bitki örtüsü bölgenin balını da değerli kılıyor" - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı Başkanı Taviloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement