Engelli Sporcunun Gülümseten Köfte Talebi - Son Dakika
Yerel

Engelli Sporcunun Gülümseten Köfte Talebi

Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı'nın desteklediği Trakya Üniversitesi 3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları başladı.

12.05.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı'nın desteklediği Trakya Üniversitesi 3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları başladı.

Trakya Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan engelli sporcunun yemek talebi, gülümsemelere neden oldu.

Engelli sporcular adına konuşan Mehmet Kaynarca'nın, organizasyonu düzenleyen üniversite rektörü Yörük'e seslenerek, "Hep pilav yemek istemiyoruz, köfte de yiyelim" ifadeleri salondakileri güldürdü. Kaynarca daha sonra darbuka ile gösteri yaptı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük etkinliğin büyüklüğünün her geçen yıl daha da arttığını söyledi.

Etkinliğin amacının barış, sevgi ve kardeşlik olduğunu ifade eden Yörük, "Bilimsel çalışmalarımız özel gereksinim isteyen çocuklarımıza yönelik yaptığımız 20 yıllık tecrübeyle bu güçle bu etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinlik Ulusal Psikiyatri Derneği'nin de Empati ödülüne layık görülmüştü. Bu da ayrıca gururumuzdur" diye konuştu.

Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün, Balkan ülkelerinden gelen sporculara başarılar dilerken, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da bir kentin engelliler için dizayn edildiğinde tüm yaşayanlar için dizayn edilmiş olacağını ifade etti.

Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 150 engelli sporcunun katıldığı organizasyon üç gün sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Sporcunun Gülümseten Köfte Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement