Engelli Rampasını Kapatan Sürücüye Ceza - Son Dakika
Yerel

Engelli Rampasını Kapatan Sürücüye Ceza

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, otomobilini engelli rampasının bulunduğu alana park ederek bir kişinin akülü aracından düşüp yaralanmasına yol açmakla suçlanan kişi, 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

15.10.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, otomobilini engelli rampasının bulunduğu alana park ederek bir kişinin akülü aracından düşüp yaralanmasına yol açmakla suçlanan kişi, 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

İzmir 30. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan bir ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Umut D, olayda yaralanan Burak Cankat'ın vasisi anne Gülşen Cankat ile avukatları Gökçen Çağa katıldı.

Hakim Mustafa Ali Çakır, bilirkişi tarafından düzenlenen raporda, sanık Umut D'nin "asli", mağdur Burak Cankat'ın ise "tali" kusurlu görüldüğünü bildirdi.

Savunması sorulan Umut D, markete girmek için aracını yol kenarına park ettiğini, engelli iniş yolunu kapatmadığını savundu.

Burak Cankat'ın engelli arabasıyla yola çıktığını ve bu sırada başka bir araca çarptığını öne süren Umut D. "Gördüğüm kadarıyla mağdur, vasisiz, tek başına dışarıya çıkabilecek ve araç kullanabilecek durumda değil. Asıl kusurlu başkalarıdır. Mağdur taraf benden para talep etti, kusurlu olmadığım için kabul etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum" dedi.

Gülşen Cankat ise oğlunun 10 metre gerisinde bulunması nedeniyle olayı görmediğini dile getirdi. Oğlu ve tanıkların anlattığına göre, kaldırımdaki engelli iniş rampası önüne otomobil park edildiğinden çocuğunun yola çıktığını ve başka araca çarpıp düştüğünü kaydeden anne Cankat, engelli yolunu kapattığı için Umut D'den şikayetçi olduğunu söyledi.

Tarafların ifadelerinden sonra kararını açıklayan mahkeme hakimi Çakır, sanık Umut D'nin aracıyla yol ve mahal şartlarına uymadığından "asli" kusurlu olduğu kanaatine varıldığını belirtti. Sanığı 3 bin lira adli para cezasına çarptıran ve paranın 20 ay eşit taksitlerle ödemesine hükmeden hakim, taksitlerden birinin süresinde ödenmemesi halinde kalan kısmın tamamının tahsiline ve ödenmeyen para cezasının hapse çevrilmesine karar vererek cezayı ertelemedi.

Burak Cankat'ın avukatı Gökçen Çağa, kararın örnek oluşturacağını vurgulayarak, sürücülerin engelli yollarını kapatmayacak şekilde araçlarını park edeceklerini söyledi.

Olay

Güzelbahçe İnönü Caddesi'nde geçen yıl haziranda, engelli Burak Cankat, akülü aracıyla gittiği kaldırımın bitimindeki engelli iniş rampası önüne otomobil park edilmesi nedeniyle başka noktadan iniş yapmaya çalışmış, kontrolü kaybederek yola çıkınca başka bir araca çarparak düşmüştü. Vücudunda kırıklar oluşan Burak Cankat'ın vasisi anne Gülşen Cankat, engelli iniş rampası önüne park edilen otomobilin sürücüsü Umut D'den şikayetçi olunca dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Rampasını Kapatan Sürücüye Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement