Endonezya'dan Gazze'ye Kurban Yardımı - Son Dakika
Güncel

Endonezya'dan Gazze'ye Kurban Yardımı

Dompet Dhuafa Vakfı'nın, Gazze için başlattığı kurban bağış kampanyasında yaklaşık 100 bin dolar toplandı.

30.09.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'da faaliyet gösteren Dompet Dhuafa Vakfı'nın başlattığı Gazze'ye kurban kampanyası kapsamında yaklaşık 100 bin dolar bağış toplandı.

Müslümanların yoğun yaşadığı ve 250 milyon nüfusuyla dünyanın dördüncü en en kalabalık ülkesi Endonezya'da yardımlarıyla aktif olan Dompet Dhuafa Vakfı, İsrail'in saldırılarına maruz kalan ve ekonomik sıkıntılar yaşayan Gazze halkı için başlattığı kampanyaya Endonezyalılar büyük ilgi gösterdi.

Dompet Dhuafa Vakfı Başkanı Ahmed Juwaini, düzenlediği basın toplantısında, bir ay önce başlayan kampanyaya yüksek katılım gösteren Endonezyalıların yaklaşık 100 bin dolar bağışladığını, bu parayla Gazze halkı için kurban kesileceğini bildirdi.

Böyle bir kampanyayı başarılı şekilde gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduğunu söyleyen Juwaini, "Gazzeli kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Bu tür kampanyalarla İslam'ın bize öğrettiği paylaşma duygusunu bir kez daha pekiştiriyoruz. Bu kampanya da katkısı olan ve bağışta bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

20 yıldır faaliyet gösteren vakıf, 16 ülkede kimsesiz çocuklara yönelik eğitim ve sağlık yardımında bulunuyor. - Cakarta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'dan Gazze'ye Kurban Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement