Polis Eşleri Haşim Kılıç'ı Göreve Çağırdı - Son Dakika
Güncel

Polis Eşleri Haşim Kılıç'ı Göreve Çağırdı

Adliyede sorgusu süren polislerin eşleri ve aileleri gazetecilere açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve AYM Başkanı Kılıç'ı göreve çağırdılar.

28.07.2014 01:26  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Temmuz Emniyet Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreleri bitmesine rağmen adliyede zorla alıkonulan polislerin sorgusu sürerken, eşleri ve aileleri de gazetecilere açıklama yaptı.

"YILLARCA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN VATANA HİZMET ETTİLER"

Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi Zeliha Özlem Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı göreve çağırdığını belirtti.

Eşlerinin haklarının ihlal edildiğini savunan Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Eşlerimiz, yıllardır gece gündüz demeden, biz ailelerini ve çocuklarını bile ihmal edecek derecede yoğun mesai ve meslek aşkıyla ülkesine ve milletine hizmet etti. İstanbul Sulh Ceza Hakimlikleri eliyle eşlerimize hüküm giydirme, suçlu ilan etme, tutuklama, kamuoyu önünde haksız duruma düşürme amacı güdülmektedir."

"HALA ESİRLER"

"Kanuni gözaltı süresi 26 Temmuz 2014'te saat 01.30'da dolduğu halde eşlerimiz salıverilmemişler, yeni gözaltı kararı olmaksızın mahkeme karşısına çıkarılmışlardır. Halen esaret diyebileceğimiz bir süreç yaşatılmaktadır."

Açıkgöz, eşlerinin suçsuz olduğunu bildiklerini, hukuksuzluğa ve kötü muamelelere karşı sonuna kadar her türlü hukuki haklarını kullanacaklarını ifade etti.

"ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK"

Adaletin bir gün herkese lazım olacağını aktaran Açıkgöz, HSYK'ya, Yargıtay'a, Kamu Denetçiliği Kurumu'na, Meclis'te grubu bulunan partiler başta olmak üzere siyasi parti temsilcilerine, insan hakları derneklerine, tüm demokratlara ve Avrupa Parlamentosu'na, yaşanan hukuksuzlukları durdurmaları çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Polis Eşleri Haşim Kılıç\'ı Göreve Çağırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis Eşleri Haşim Kılıç'ı Göreve Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • orjinal: bayanlar pensilvayayı ve israili çagırın. 11 0 Yanıtla
  • YILMAZ: KADINLARA BAKTIMDA BÖYLE KARIM OLSA AFFEDİLSEMDE ÇIKMAM DIŞARI O POLİSLERİ BOŞA BEKLEMEYİN 6 1 Yanıtla
    YILMAZ: SANA BU YAZININ AÇIKLAMASINIMI YAPAYIM AHIRA İNİP BİZİM EŞEĞİ ÜNÜVERSİTEYEMEİ HAZIRLAYIM DİYE DÜŞÜNDÜM O DAHA KISA SÜRERAHIRA GİDİYOM . yanlış anladın abiciiimmmm :) 0 0
  • ygt: bu abilere giden ablalara giden bi cok arkadasım vardı lisede okurken, biz iş güç derken hemen hepsi el kol sallayarak devlet dairelerinde memur oldular. gülen i peygamber gördüler, din hak hukuk derken herşeyi çignediler. simdi adalet arıyorlar. aileleriyle rezil oluyorlar. 10 yıl ak partiye oy atın dediler, sonra chp dediler, sonra 9-10 parti oldular. 3 1 Yanıtla

Advertisement