Elazığ Valisi Koçak, Ağın İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Elazığ Valisi Koçak, Ağın İlçesini Ziyaret Etti

Elazığ Valisi Koçak, Ağın İlçesini Ziyaret Etti

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Ağın ilçesini ziyaret ederek ilçe idarecileri ve esnaflarla bir araya gelirken tarihi binalar ve Ağın Köprüsü’nde inceleme de bulundu.

23.01.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Ağın ilçesini ziyaret ederek ilçe idarecileri ve esnaflarla bir araya gelirken tarihi binalar ve Ağın Köprüsü'nde inceleme de bulundu.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Ağın İlçe Kaymakam Mehmet Fatih Yakınoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Ağın Belediye Başkanlığı'na giden Vali Koçak burada Başkan Yılmaz Serttaş'la bir araya geldi. Başkan Serttaş'dan ilçe ile ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Koçak, "Kaymakam arkadaşımıza ve yeni seçilen Belediye Başkanımıza hayırlı olsun dileyelim dedik. Ağınlı esnafımızla kardeşlerimizle de bir arada olalım gayesiyle bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Sabah öğrenci kardeşlerimizle karne dağıtım töreninde bir araya geldik onlarla sevinçlerini paylaştık, esnafımızla bir arada bulunduk sizlerinde gördüğü gibi Ağın sadece Elazığ'ın değil Türkiye'nin en temiz en düzenli en huzurlu ilçelerinden birisidir" dedi.

Ağın'ın Türkiye de ve dünyada dinlenmek huzur bulmak huzurlu birkaç gün geçirmek için yer arayan insanların mekanı olabileceğini kaydeden Vali Koçak, "Turizm burada gelişebilir. Ayrıca badem yetiştiriciliğinin hızla ilerlediğini görüyoruz. Bademin önümüzdeki yıllarda ilçenin ekonomisine çok ciddi katkı yapacağını düşünüyoruz. Ağın Köprüsü de hızla ilerliyor. Geçen sene yaşadığımız su seviyesinin düşüklüğü gibi bir aksilik olmazsa Haziran ayı civarında Ağın Köprüsü de bitmiş olacak. Ağın Köprüsü'nün bitişiyle beraber hem ticari hareketlilik hem de turizm hareketliliği ilçenin ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Bence bu katkı Ağın'dan Türkiye'ye ülkeye bir katkı olacak. Çünkü buranın huzuru, buranın sakin havası bütün Türkiye'ye önemli bir katkı yapacaktır diye düşünüyorum. Ağın tarihi konaklarıyla evi ile ünlü bir ilçemizdir. O konakların tescil edilmesi restore edilmesi hem korunması hem de kullanılması açısından da faaliyetlere başlıyoruz. Bu sene ispir konağını restore edeceğiz ve başka bir tarihi evinde tescil işlemine başladık onay çıktıktan sonra onu da restore edeceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Ömer Faruk Koçak'ın esnaf ve ev ziyareti yaptıktan sonra İlçede bulunan tarihi binalar ve yapımı devam eden Ağın Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ Valisi Koçak, Ağın İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement