Elazığ Kalkınma Kurultayı Başladı - Son Dakika
Güncel

Elazığ Kalkınma Kurultayı Başladı

Elazığ'ın sosyal ve kültürel potansiyelini, ihtiyaçlarını tespit ederek kentin kalkınmasına ivme kazandırmak için bir araya geldiği "Elazığ Kalkınma Kurultayı" başladı.

20.09.2014 03:01  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelini, sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit ederek kentin kalkınmasına ivme kazandırmak amacıyla kurum ve kuruluşlar ile özel sektör çalışanlarının bir araya geldiği "Elazığ Kalkınma Kurultayı" başladı.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, bir otelde düzenlenen Kurultay'da, kentin kalkınması için yapılacak çalışmalarda Elazığ'ın tüm dinamiklerinin birlikte hareket etme ve karar verme iradesini ortaya koyabilmelerinin önem taşıdığını söyledi.

Elazığ'ın geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda halk iradesinin de ortaya konulması gerektiğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"Birliktelik, beraber karar verme ve geleceğin beraber oluşturulmasındaki irade son derece önemlidir. Beraber karar vermek sadece lafla olmaz. Beraber karar vermek, herkesin sabırla birbirini dinlemesi, beraber çalışması, sabırla farklı görüşleri değerlendirmesi ve sonuçta da büyük bir hoşgörü ve tahammülle aynı hedefe beraberce yürüyebilme iradesini göstermektir."

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da Kalkınma Kurultayı'nın kentin ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelinin konuşulduğu, tartışıldığı, herkesin topyekun katkı sunduğu bir kalkınma hamlesi olduğunu dile getirdi.

Tüm unsurların Kurultay'da fikirlerini ortaya koyarak katkı sağlamasının önemli olduğunu vurgulayan Yanılmaz, "Ortaya bir sonuç çıkıncaya kadar ne kadar farklı fikirler ortaya konulursa o kadar faydalı olacağına inanıyorum. Çeşitlilik önemlidir. Ancak ortaya bir fikir konulduktan ve karar alındıktan sonra o kararın uygulanma aşamasında ise birlik ve beraberlik, tek seslilik de o kadar önemlidir" dedi.

Elazığ Valiliği, Belediye, Fırat Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen Kurultay 2 gün devam edecek. Kurultay'ın yarınki programına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılması bekleniyor.

Elazığ Kalkınma Kurultayı Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ Kalkınma Kurultayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement