Ekonomi Bakanı Zeybekci Romanya'da - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekci Romanya'da

Ekonomi Bakanı Zeybekci Romanya\'da

Zeybekci, Romanya Başbakanı Ponta ile görüştü.

30.09.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Zeybekci, Romanya'ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Romanya'da faaliyet gösteren Türk firmalarının üst yöneticileriyle bir araya gelen Zeybekci, firma yetkililerinin karşılaştıkları sorunlara ilişkin bilgi aldı.

Zeybekci, daha sonra Romanya Başbakanı Victor Ponta ile Romanya Türk İşadamları Derneğince (TİAD) gerçekleştirilen Türk-Romen İş Forumu'nun açılışına katıldı. Bakan Zeybekci ile Ponta, yapkıkları görüşmede iki ülke ve Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi.

Türk-Romen ticari ve ekonomik ilişkilerinin ele alındığı ve Romanya Ekonomi Bakanı Constantin Nita ile Maliye Bakanı Ioana-Maria Petrescu'nun bulunduğu "Türkiye-Romanya Ekonomik İlişkileri Paneli"ne katılan Zeybekci, Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean'la da biraraya geldi.

Açıklamaya göre, Türkiye ile Romanya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler son dönemde önemli ivme kazandı. 2001 yılında Romanya ile yaklaşık 873 milyon dolar olan dış ticaret hacmi, 2013 yılında 6,2 milyar dolara yükseldi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekci Romanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement