Egloo ile Odalarınızı Günde 30 Kuruş'a Isıtın - Son Dakika
Teknoloji

Egloo ile Odalarınızı Günde 30 Kuruş'a Isıtın

Egloo ile Odalarınızı Günde 30 Kuruş\'a Isıtın

Çevreye duyarlı, elektrik veya doğalgaz harcamayan bir oda ısıtma yönetmine ne dersiniz?

19.12.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevreye duyarlı, elektrik veya doğalgaz harcamayan bir oda ısıtma yönetmine ne dersiniz? Egloo günde sadece yaklaşık 30 kuruşa bunu başarıyor.

Egloo evlerde elektrik kullanmadan ısıtma gerçekleştirmeyi hayal eden bir ekip tarafından tasarlanmış bir cihaz. Roma Sanat Akademisi'nde bir öğrenci olan Marco Zagaria'nın akından çıkan bir fikir olan Egloo, ısı kaynağı olarak bildiğimiz küçük tealight türü mumları kullanıyor.

Bu cihazın ana fikri, küçük mumlardan aldığı ısı enerjisini kendi içinde depolamak ve ısıyı kademe kademe dışarıya aktararak, etrafını devamlı sıcak tutmak üzerine. Böylece Egloo'nun içindeki mumlar sönse bile ısı yayılmaya devam ediyor.

Egloo bir taban, bir ızgara, bir iç kubbe ve bir dış kubbeden oluşuyor. Izgara sayesinde mumlara gerekli hava akışı sağlanıyor. İç kubbe ince bir yapıda ve mumların ısısını yüksek derecede saklıyor.Dış kubbe ise, iç kubbeden yavaş yavaş sızan ısıyı eşit şekilde etrafa sağıtıyor.

Tasarımcısı, Egloo'nun içinde yerleştirilecek 4 adet tealight tipi mum ile, 20 metrekarelik bir odayı 5 saat kadar sıcak tutacağını söylüyor. Tealight mumların toplu şekilde ne kadar ucuza satıldığını düşünürseniz, hiç fena bir rakam çıkmıyor ortaya. Eğer eviniz çok büyük değilse, Egloo çözümünü bir denemek isteyebilirsiniz. Ürün şu anda bir Indiegogo kampanyası ile satışa çıkmış durumda, 60 Dolar'a bir tane önsipariş vermeniz mümkün.

The post Egloo ile Odalarınızı Günde 30 Kuruş'a Isıtın appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Egloo ile Odalarınızı Günde 30 Kuruş'a Isıtın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement