Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri Toplantısı

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Bilgin: "İmanlı ve şuurlu nesiller yetişmeden gelen mevsimler sadece yalancı bahardan ibarettir”

12.01.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, günümüzdeki eğitimde maneviyat eksikliğine dikkat çekerek yeni neslin İslamla irtibatlarının olmadığını söyledi.

Bilgin, sendikanın Kırıkkale'de bir restoranda düzenlediği "Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri" toplantısında yaptığı konuşmada, yeni neslin İslamla irtibatlarının olmadığını belirterek, gençlerin maddeci ve ruhsuz bir şekilde yetiştirildiğini kaydetti.

Manen mutlu ve mesut bir nesil yetiştiremediklerini ifade eden Bilgin, şöyle konuştu:

"Çıkarcı ve kapitalist bir nesil yetiştiriyoruz. Onun için bu bozukluğu hep beraber düzeltmemiz gerekir. Gençlik elden gidiyor. Kayıp kuşaklar, kayıp nesiller yetiştiriyoruz. Kendinden ve değerlerinden bihaber, sanal bir gençlik yetiştiriyoruz. Bizler gençlikle ilgili çalışmalıyız. Bu bir vebaldir. Bu yeni medeniyeti, yetiştireceğimiz gençlerle biz hayata geçirmeliyiz. İmanlı ve şuurlu nesiller yetişmeden gelen mevsimler, sadece yalancı bahardan ibarettir."

-"Kamuda başörtüsü özgürlüğü 90 yıllık bir zulmün sona erişidir."

Genel Başkan Yardımcısı Bilgin, 270 bin üyeyle Türkiye ve medeniyet havuzunun en büyük sivil toplum örgütü haline geldiklerini dile getirerek başörtüsü ve daha birçok konuda yıllardır sıkıntılar yaşadıklarını bildirdi.

Bilgin, "Türkiye'de bu camianın çektiği sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Ama kamuda başörtüsü özgürlüğü bu ülkede 90 yıllık bir zulmün sona erişidir. O anlamda bir zaferdir. Hepimiz şükretmemiz gerekir. Bu zaferin şükrünü yerine getirmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Son günlerdeki tartışmalara da değinen Bilgin, olaylara tek yönlü bakılmaması gerektiğini belirterek şu görüşlere yer verdi:

"Olaylara Müslümanca bakacağız, adil olarak bakacağız. Bu tartışmaların bu noktaya gelmesinde en önemli eksikliğin ne olduğunu düşündükçe şöyle diyorum. Müslümanlar eleştirmiyor. Hangi cemiyetten, hangi tarikattan, hangi cemaatten olursa olsun. Kendi bulundukları ortamda, sohbetlerinde, kendi camialarının yanlışlarını kimse dile getirmiyor. Peki hangi camia kendi içindeki yanlışları eleştiriyor? Bulunduğunuz ortamlarda yanlış yapanınız varsa en tepesinden en altına kadar eleştireceksiniz. Yapıyorsa, söylüyorsa, vardır bir bildiği yanılgısı İslam'da yoktur. Hiçbir delil gösteremezsiniz. Hepimiz Müslüman'ız. Bu olaya öyle yaklaşacağız. Hiçbir cemaatin, hiçbir grubun çıkarı, ümmetin çıkarının önünde olamaz."

Genel Başkan Yardımcısı Bilgin, dershane tartışmalarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Eğitim-Bir-Sen olarak dershane meselesinde, işin başından bu yana eğitimcilerin gözü ile olaylara baktık. Dershaneler bir sebep değildir, sonuçtur. Eğitime katkısı vardır, yoktur. Oralarda yıllardır bir sürü istihdam alanı var. Çarpık bir sistemin sonucudur. Devlet hiçbir zaman "zorla bunu kapatıyorum" dememelidir dedik. Dershaneler, "kapatılmamalıdır, kendiliğinden kapanmalıdır" dedik. Değiştirin sistemi kapansın dershaneler dedik. Zamana yayarsın kendiliğinden kapanır. Orda çalışanlar da mağdur olmaz ve o alanda sıkıntı olmaz. Ama mesele dershane meselesi değil. Birileri kavga edecek, yangın oradan başladı. Açık ve net. Bu ülkede soyluların, elitlerin dershane sorunu, sınav sorunu yok. Kimin eğitim sorunu var? Fakirlerin ve yoksulların sorunu var. Eğitim-Bir-Sen olarak bu pencereden bakacağız."

Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Bilgin'in yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement