Eğitim Bir- Sen'de İşyeri Temsilcileri Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir- Sen'de İşyeri Temsilcileri Bir Araya Geldi

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, işyeri temsilcileri istişare toplantısını sendika "Mehmet Akif İnan" toplantı salonunda gerçekleştirdi.

18.01.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, işyeri temsilcileri istişare toplantısını sendika "Mehmet Akif İnan" toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi işyeri temsilcileri toplantısı, 97 işyeri temsilcisi ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 2014-2015 eğitim öğretim yılının eğitim çalışanları için sorunlarının çözüme kavuştuğu bir yıl olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, halihazırda çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekti.

Okul temsilcilerinin katıldığı toplantı da eğitimcilerin sorunları, yapılanlar ve yapılacaklar konuşuldu. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Mehmet Akif İnan'ın yaktığı meşalenin günümüzü de aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Başkan Deniz, "Duruşumuz, her zaman zalimin karşısında mazlumun yanında yer almak. Dini bizdenmiş gibi görünenlerin durduğu yer küresel ve ya da ulusal darbecilerin yanıdır, bunların karşısında olduk. Bazen de eşit yurttaşlık diyen, düşünce hürriyetini, halkların iradesini benimseyen başka düşünce mensupları ile paydaş olduk.

19. Milli Eğitim Şurası'na ise karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması, alkol servisi dersinin kaldırılması, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin birinci sınıftan başlaması gibi konularla gittik. Biz 18 yaşından küçük çocuklar korunmalı, alkolden uzak tutulmalı diyoruz, birileri Eğitim Bir-Sen alkolün yasaklanmasını istiyor diyor. Biz karma eğitim mecburiyeti kalksın diyoruz, birileri Eğitim Bir-Sen'in karma eğitimin yasaklanmasını istiyor diye manşet atıyor. İkinci toplu sözleşme'de taban aylık başladığı günden bu yana net 17 zammı ilk kez aldık. Bu bütün memurlara en az 5 bin 25 TL emekli ikramiyesi getirmesi, geçmiş toplu sözleşme ve görüşmelerde unutulan öğretmen, postacı, ormancı, 4/C'li, akademisyen arkadaşların mağduriyetlerinin giderilmesini çok önemsedik" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir- Sen'de İşyeri Temsilcileri Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement