Edirne'de Parka Yerleşen Sığınmacıların Açtıkları Pankartlar Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Parka Yerleşen Sığınmacıların Açtıkları Pankartlar Şaşırttı

Edirne\'de Parka Yerleşen Sığınmacıların Açtıkları Pankartlar Şaşırttı

Avrupa umuduyla pazartesi Edirne'ye gelen ve parka yerleşen Suriyeli sığınmacıların "Açlık grevi" ve "Mother Merkel" pankartları parktaki ekip ve halkı şaşırttı.

22.09.2015 02:37  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa ülkelerine gitme umuduyla yürüyerek pazartesi günü Edirne'ye gelen ve şehir merkezindeki İlhan Koman Parkı'na çadırla kamp kuran yaklaşık 200 Suriyeli sığınmacı polis ekiplerince boşaltıldı. Suriyeli sığınmacıları, "Açlık grevi" ve Mother Merkel" pankartları parkı boşaltan ekipleri ve halkı şaşırttı.

"THANK YOU MERKEL MOTHER"

Akşam saatlerinde sığınmacıların çocuklarından oluşan bir grup ellerinde pankartlarla Yunanistan'ın kapıları açana kadar açlık grevi başlatmıştı. Ellerinde İngilizce ve Türkçe olarak 'Thank you Merkel Mother' (Teşekkürler Merkel Anne), 'Kapılar açılana kadar açlık grevi' yazılı pankartlar taşıyan Suriyeli çocuklar Yunanistan'ın sınırı açarak kendilerine izin vermesini istedi.

SAĞANAK YAĞMURDA ISLANDILAR

Eylemin ardından başlayan sağanak yağış sığınmacılara zor anlar yaşattı. Şiddetli yağmurdan naylonlardan ve battaniyelerden çadır yaparak korunmaya çalışan sığınmacıların kaldığı parka daha sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri geldi. Grupları yönlendiren temsilcileri ayrı bir noktada toplayan polis ekipleri, yağmur nedeniyle ıslanan sığınmacılara kendi istekleri halinde İstanbul'a gidebileceklerini, ancak kalmak isteyenlerin Sarayiçi'ndeki diğer Suriyeli grubun bulunduğu yere götürüleceği söylendi.

ZORLUK ÇIKARANLARA ÖNLEM

Arapça ve Türkçe anonslar yapan polis ekipleri birçok aileyi ikna ederek İstanbul'a giden otobüslere bindirdi. Bazıları ise halen Yunanistan sınırına gitmek istediğini söyleyince polis ekiplerince zorla otobüslere bindirildi. Polis gitmek istemeyen sığınmacılara müdahalede bulunmazken zorluk çıkaranlara karşı önlem aldı. Sinir krizi geçiren bir Suriyeli kadın ise ambulansla götürüldüğü Selimiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ağlayan çocuklarla tek tek ilgilenen polis ekipleri kucaklarına alarak sakinleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren ikna çabalarının ardından son 1 haftadır İlhan Koman parkındaki çadırlarda kalan 200 kadar Suriyeli sığınmacıdan İstanbul'a gitmek istemeyenler Sarayiçi'ndeki mülteci kampına dönen Er Meydanı'na götürüldü.

SARAYİÇİ'NDEKİ SURİYELİLERİN SAYISI ARTIYOR

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'na yerleştirilenlerin sayısı ise 2 bini geçti. Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerince kent merkezinde yakalanan ya da farklı yollardan Edirne'ye gelen Suriyeliler de Sarayiçi'nde adeta mülteci kampına dönen Er Meydanı'na getiriliyor. Polis ekiplerince Sarayiçi'ne ulaşımı sağlayan iki tarihi köprüde giriş çıkışlar kontrol altına alındı. İhtiyaçları için kent merkezine gitmek isteyen gruplara izin verilmezken, sadece 1 ya da 2 kişinin çıkışına izin veriliyor.

24 SAATTE 700 SIĞINMACI İSTANBUL'A DÖNDÜ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in yarın akşama kadar süre verdiği Suriyeli sığınmacılardan 700 kadarı kendi istekleriyle İstanbul'a döndü. Sarayiçi mevkiinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan masalarda kimlik ve pasaport bilgileri kaydedilen sığınmacılar daha sonra gitmek istedikleri şehirler için ayrılan otobüslere bindirilerek Edirne'den ayrıldı.

POLİSİ GÖRÜNCE YÜRÜMEKTEN VAZGEÇTİLER

Sarayiçi mevkiinde bulunan yaklaşık 100 kadar sığınmacı Yunanistan'a gidebilmek için yürüyüşe geçti. Tekerlikli sandalyeli Suriyeli kadın ve çocukların da yer aldığı grup, tarihi Kanuni (Saray) Köprüsü'nden geçerek Yunanistan sınırına gitmek istedi. Sarayiçi mevkiinin çıkışına kadar polis ekiplerinin müdahale etmediği sığınmacılar, yola adeta etten duvar ören Çevik Kuvvet polislerini görünce yürümekten vazgeçerek oturma eylemi yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Parka Yerleşen Sığınmacıların Açtıkları Pankartlar Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Uyan ey turk: Yıllardır Türkiye de ye iç yat sonra merkel anne, kardeşim bunların genin de hainlik var 23 1 Yanıtla
  • son mohikan: Eğer oleceksem bunlar gibi hainlik ederek değil vatanimda kalıp aslanlar gibi savaşarak ölmeyi tercih ederim bunlar avrupa sevdalısı almanyaya girmek için din değiştiren bunlar degilmi hepsi hain 19 2 Yanıtla
    son mohikan: Mehmet selçuk denilen şahıs demek oluyorki sende bunlar gibi cakalsin vatan hainisin 0 1
  • Zulfu Yuksel: Insanlarin nankorlugunu ve iki yuzlulugunu gorun , sonrada dusunun , ayni sey Allah muhafaza bizlerin basina gelse , Kim bize kapisini acar ..?.. Ve oturup dusunun , canim Turkiyenin kiymetini bilin ..!.. Ne gerekiyor ise silahlanip korunsun arkadas ulkemiz ve butun pisliklerden arindirilsin ..!.. Begenmeyen defolup gitsin ..!.. Lafim Suriyelilere degil , Viking kokenli evliya surusune ..! 16 2 Yanıtla
    Zulfu Yuksel: Vatani satip siyasi siginmaci olduklari Kanada dan , donup memlekete emekli oluyor haysiyetsizler ..!.. Turk silahli kuvvetlerinden astsubay emeklisi olup, emekli maaslarini kumarhanelere dusuruyor, memleketinin insanlarini kumpasa dusurmeye calisiyor hainler , memlekete donunce de , herifler ordu evinde kaliyor ..!.. Sen cok gorme suriyeliye ..!. .. Cani sag olsun ..! 4 3
  • BERLİN: Insanlikta bir yere kadar birakin gitsinler.Avrupa yi görsünler. Merkel anneleri çok şefkatli onlara kucak açti.Gelecegin Pkk lilarini ajanlarini bunlardan yetistirecekler. 17 1 Yanıtla
  • vatan: kimseye insanlık yapmıycan 17 0 Yanıtla
  • ra: Bu adamları kadınları silahlı eğitime tabi tutup toprakları vatanları nakışları için savaşmayı öğretmek gerek.merkele anne diyorlar. Conilerde babanizmi. BİRAKİN Allah aşkına. Hazirci toplum olmuşsunuzdur.sizin yerinize çalışacak savaşacak birileri var nasılsa degilmi. Bu adamlara aciyorsun bir dert.yazık ya.adamlar atalarına analarına babalarına koşuyorlar.çok yazik 14 1 Yanıtla
    Gul: Aynen katiliyorum zaten onlar turkiyeyi begenmiyorlar ve turkleri sevmiyor bizi askerin polisin baska isleri yokmus gibi birde bayramda bu nankorlerle ilgenmek zorunda kaliyor 2 0
  • yılmaz : provakörlerin hazırladığı pankartlar Almanyanın da her taşın altında eli var 13 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement