Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan En Anlamlı 'Farkındalık' - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan En Anlamlı 'Farkındalık'

Edirne Belediye Başkanı Gürkan\'dan En Anlamlı \'Farkındalık\'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ‘Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Mehmet Kaynarca isimli otizmli bir genci günün anısına kendi yerine belediye başkanı olarak ilan etti.

02.04.2015 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız' etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Mehmet Kaynarca isimli otizmli bir genci günün anısına kendi yerine belediye başkanı olarak ilan etti.

Edirne Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen, 'Otizmin farkındayız, Onların Yanındayız' etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediye Başkanı, başkan yardımcıları, kamu ve kurum müdürleri ile otizmli çocuklar ve aileleri yürüyüş düzenlendi. Halk oyunları gösterileri öncesi konuşmasını yapmak üzere otizmli genç Mehmet Kaynarca ile birlikte sahneye çıkan Belediye Başkanı Gürkan, otizmli genç Kaynarca'yı günün anısına belediye başkanı ilan ettiğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildiğinde yanında bulunan otizmli genç Mehmet Kaynarca'nın elinde tutarak birlikte sahneye çıktı. Gürkan, "Şu anda sahnede bir belediye başkanı ve bir de belediye başkan adayı görüyorsunuz. Ben önümüzdeki seçimlerde Recep Gürkan olarak tekrar adayım, Mehmet Kaynarca da benim karşımda rakip olarak tekrar aday" dedi.

"BÜTÜN OTİSTİKLER ADINA BUGÜN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KAYNARCA"

'En çok alkışı kim alırsa o belediye başkanı olsun' diyerek alkışlarla otizmli genç Mehmet Kaynarca'yı belediye başkanı ilan eden Gürkan, "O zaman şöyle yapalım. Bugün '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık' günü. Otizm hepimiz farkındayız. Bugün özel bir gün. Çünkü otistikler çok özel insanlar, çok değerli insanlar. Ben şimdi belediye başkanlığı koltuğunu bugün için Mehmet Kaynarca'ya bırakıyorum. Bugün belediye başkanımız bütün otistikler adına Mehmet Kaynarca" ifadelerini kullandı.

"BEN ENGEL NE DEMEK BİLMİYORUM"

Otizmli genç Mehmet Kaynarca da, "Ben engel ne demek bilmiyorum. Bütün engelli kardeşlerimin gününü kutluyorum. Recep Gürkan'a, valimize ve belediye başkan yardımcılarına teşekkür ediyorum. Ben aday değilim ama engel tanımak yoktur" diyerek, Başkan Gürkan'a cevap verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasının sonunda kenti engelli engelsiz tüm insanlar için engelsiz bir kent haline getireceklerinin sözünü verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan En Anlamlı 'Farkındalık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement