Dünyaca Ünlü HSBC Bank, Türkiye'den Çıkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Dünyaca Ünlü HSBC Bank, Türkiye'den Çıkıyor

Dünyaca Ünlü HSBC Bank, Türkiye\'den Çıkıyor

Financial Times, HSBC`nin gelişmekte olan ülkelerden çıkışını hızlandırdığını kaydederek bankanın Türkiye ile Brezilya`da perakende bankacılıktan çıkacağını yazdı.

18.04.2015 12:17  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HSBC'nin Türkiye'den çıkacağı iddiası bir kez daha gündeme bomba gibi düştü. Financial Times (FT), HSBC'nin gelişmekte olan ülkelerden çıkışını hızlandırdığını yazarken, Türkiye ile Brezilya başta olmak üzere kötü performans gösteren operasyonlarından çıkacağını bildirdi.

Konuya yakın kaynakların FT'ye verdiği bilgiye göre, Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, yeni stratejik planı çerçevesinde Türkiye ile Brezilya'dan çıkmaya hazırlanıyor.

'POTANSİYEL ALICILARLA GÖRÜŞÜYOR'

FT'ye açıklamada bulunan bir bankacı, HSBC'nin Türkiye operasyonu için potansiyel alıcılarla görüşmelere başladığını belirtti.

Türkiye'de 300 şubesi bulunan HSBC geçen yıl toplamda 791 milyon dolar gelir ve 155 milyon dolar zarar kaydetti. Brezilya'da ise 850 şubesi olan bankanın geliri 4.8 milyar dolar, zararı ise 247 milyon dolar oldu.

'SPEKÜLASYONLARA YORUM YAPMIYORUZ' DENİLMİŞTİ

2001 krizinde Demirbank'ı alarak Türkiye pazarına giren HSBC'nin, Türkiye'den ayrılacağı iddiaları mart ayında da basına yansımıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan HSBC'nin Londra'daki genel merkezi ve HSBC Türkiye, detaylı bir yorum yapmaktan kaçınırken, iddialara ilişkin "Bu gibi spekülasyonlar üzerine yorum yapmıyoruz" açıklaması yapmıştı.

Herhangi bir açık kaynağa dayandırılmayan haberlerde HSBC'nin Türkiye'den çıkması halinde bankacılık sektöründe yeni birleşmelerin yaşanması beklendiği öne sürülmüştü. (Kaynak: Financial Times)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dünyaca Ünlü HSBC Bank, Türkiye'den Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Rize karadere: Herkes Parasını cektı oh defol ıngılız 21 3 Yanıtla
  • MEHMET: TABİ ÇEKİLECEK MİLLETİN KANINI SOMURDU BU KADAR ADİ VE ACIMASIZ BANKA YOKTUR. 22 0 Yanıtla
  • a: Vardır bir şeytanlıkları... ALLAH bunların şerlerini kendilerine çevirsin Amin. 18 1 Yanıtla
  • GÖRÜYORUZ: Ekonomi batmış, dolar 2. 70 üzeri AKP geldiği günden beri özelleştirmeler yaptı, hazırı sattı, üretim olmadı, herkesle kavgalı bir siyaset anlayışı ile dış politika çöktü, yurt dışına orta doğuya ticaret durdu. Ekonomi can çekişiyor, neden ikide bir TÜSİAD ve Merkez Bankasına konuşmalarla müdahale ediliyor. . . çünkü adamlar diyor Ekonomi batmış, İŞSİZ insanlar GSS sigortası adı altında haraca bağlanıyor ve AK Parti buna ses çıkarmıyorsa bunlar açık açık Ekonomiyi soymuş bunun başka izahı yoktur ! 15 3 Yanıtla
  • misafir: milli bankaların hangisi ne kadar mili RTE nin emrindeki bankaları milli mi sanıyorsunuz yoksa aceme hizmet eden kuruluşlar mı 15 3 Yanıtla
  • DUDİDİLLİ: HİÇ SEVEMEDİĞİM BİR BANKA, OHH GİTSİNLER, HİÇ BİR YERDE TUTUNAMAZLAR İNŞALLAH 13 3 Yanıtla
  • Alem: Milleti kazıklıyorlardı zaten gitsinler nereye giderlerse 14 1 Yanıtla
  • Hadi BILER: Hilafet geliyor ne işi var HSBC nin TR de... Çıkacak tabii, Halife geliyor ulan Halife 7 8 Yanıtla
  • GERÇEK ORTADA: Ekonomi batmış onun için, kaç yıldır söylüyoruz, bir ülkede İşi olmayan insanları GSS sigortası adı altında haraca bağlayan Hükumet, ekonomiyi çoktan batırmıştı. Yeni yeni herkes görüyor, TÜSİAD gerçeği gördü ve doğruyu söyledi, AK Partililer TÜSİAD a demediğini bırakmadı. Merkez Bankası Başkanı konuşamıyor, ekonomiden anlayan herkes gerçeği görüyor, bir tek AK Partililer gerçeği görmek istemiyor, çünkü çuvallara doldurmuşlar paraları, onların yüzünden halk perişanlık çekiyor. . . 14 0 Yanıtla
  • sedar türk: Benim kredikart aidatımı vede dosya masraflarımı ödeyin öyle gidin bariii 13 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement