Dünya Ruh Sağlığı Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Ruh Sağlığı Günü

Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde "Dünya Ruh Sağlığı Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, rehabilitasyona katılanlar halk oyunları ve müzik dinletisi sundu.

22.10.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde "Dünya Ruh Sağlığı Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, rehabilitasyona katılanlar halk oyunları ve müzik dinletisi sundu.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, etkinlikte yaptığı konuşmada, insanın beden sağlığı kadar ruh sağlığının da önemli olduğunu söyledi. Ruh sağlığı kuvvetli olan toplumların o kadar kuvvetli olacağını belirten Kürklü, "Ruh hastalığına yakalanmadan ve beden sağlığına herhangi bir zarar gelmeden tedbirini baştan almalıyız" dedi.

Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Reha Sermed Aygören ise Burdur Devlet Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde, psikolojik sorunları nedeniyle rehabilitasyona alınan ve "danışan" olarak ifade edilen kişilere hizmet verildiğini kaydetti.

Merkezde, iş-uğraş terapisi, sosyal yaşama adaptasyon ve motivasyon gibi hizmetler verildiğini anlatan Aygören, "Bu etkinlikler danışanlarımızın sosyal yaşama adaptasyonlarını, günlük aktivitelerine devam etmelerini, kendini değerli hissetmelerini ve topluma adaptasyonlarını sağlıyor" diye konuştu.

Merkezde 192 danışanın takip edildiğini anlatan Aygören, bu kişilere ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve kontrol ettiklerini bildirdi. Aygören merkezde 3 psikiyatri uzmanı, 3 psikolog, 6 hemşire ve bir sosyal çalışmacı ile hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Etkinlikte rehabilitasyona katılanlar halk oyunları ve müzik dinletisi sundu, ayrıca el işi ve resim çalışmalarından oluşan sergi gezildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Ruh Sağlığı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement