Dördüncü Yıldız Şampiyonluğuna Giden Yolun Şifresi - Son Dakika
Güncel

Dördüncü Yıldız Şampiyonluğuna Giden Yolun Şifresi

Opta'nın verilerine göre, geride kalan son beş lig karşılaşması Galatasaray ve Fenerbahçe'de istatistik ortalamalarını önemli oranda değiştirdi.

22.05.2015 14:09  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

· Galatasaray, Trabzonspor yenilgisinden sonra çıktığı beş maçta ortalama 18,6 şut (engellenenler dahil) denedi. Bu sayı sezon ortalamasından neredeyse üç şut fazla.

· Aynı dönemde Galatasaray'ın şut isabeti ise önemli ölçüde düştü.

· Galatasaray'ın şut isabeti düşerken orta isabeti belirgin oranda arttı. Sarı kırmızılılar, Gaziantepspor, Akhisar ve Konyaspor maçlarında da ortalarla gol buldu.

Burak sakatlık sonrası toparlanamadı

· Mart ayında sakatlanan ve Trabzonspor maçında geri dönen Burak Yılmaz, oynadığı son altı maçın beşinde gol atamazken, sadece Akhisar maçında iki gol atabildi. Burak Yılmaz'ın şut isabeti ve gol atma sıklığı neredeyse yarı yarıya azalırken, gole çevirme başarısı üçte birine düştü.

· Burak Yılmaz'ın formsuzluğunda Galatasaray'da golleri savunma ve orta saha oyuncuları attı. ( Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Hakan Balta ve Yasin Öztekin)

· Son beş maçta gol yemeyen Galatasaray, ligin ilk 27 haftasında sadece altı maçta gol yememişti.

· Galatasaray, galibiyet serisi yakaladığı ve kalesini gole kapattığı son beş haftada pas sayılarını az da olsa düşürmesine karşın, pas isabetini korudu ve top kayıplarını azalttı.

FENERBAHÇE

· Ligde Başakşehir Futbol Kulübü'nün (16) ardından en fazla maçta kalesini gole kapatan iki takımdan birisi olan Fenerbahçe (14), son beş maçın sadece birini gol yemeden kapattı ve bu dönemde kalesinde toplam yedi gol gördü.

· Ligde en çok isabetli pas yapan ve Galatasaray'ın sadece bir pas önünde bulunan Fenerbahçe, Rizespor maçı sonrası lige verilen aranın ardından daha az pas yapan ve isabeti düşen bir takım olarak dikkat çekti.

· Son altı maçta Fenerbahçe'nin şut oranları arasında büyük fark olmamasına karşın isabeti düşmeye devam etti.

· Fenerbahçe, yine Bursaspor maçıyla başlayan altı maçlık süreçte, üçüncü bölgeye doğru pas ve üçüncü bölgede yaptığı pas konusunda da belirgin düşüş yaşadı.

BEŞİKTAŞ

· Beşiktaş cephesinde en belirgin kırılma, siyah beyazlıların Avrupa Ligi'ne veda ettiği Club Brugge maçından sonra gerçekleşti. Beşiktaş, Brugge'e elendiği 19 Mart tarihinden bu yana ligde oynadığı sekiz maçın sadece üçünü kazanırken, ikisini kaybetti, üçünden beraberlikle ayrıldı. Başka bir deyişle, Beşiktaş bu dönemde toplayabileceği 24 puanın sadece 12'sini aldı.

· Aynı dönemde Fenerbahçe hiç yenilmedi (6G 2B) ve 20 puan topladı, Galatasaray ise sekiz maçın yedisini kazanıp 21 puan aldı (1M).

· Beşiktaş'ın 22 Mart'tan bu yana oynadığı lig maçlarında hücum istatistiklerinde büyük fark görülmezken, şut isabetinde küçük, gole çevirme oranında ise keskin bir düşüş yaşandı.

· Ligin kalesinde en az isabetli şut gören takımlarından birisi olan Beşiktaş (110 ile Başakşehir FK'nın üç şut gerisinde ikinci sırada), bu karakterini ligin son haftalarında da korudu, ancak Galatasaray'ın aksine son haftalarda kalesini kapatmakta güçlük çekti. Beşiktaş son altı haftanın beşinde gol yerken, son üç kritik maçında yediği birer golle yedi puan bıraktı.

Avrupa vedası Demba Ba'ya yaramadı

· Sezon başından bu yana şut isabetinde ligin en iyisi, gole çevirme başarısında da Oscar Cardozo ile birlikte ilk ikide olan Demba Ba, Club Brugge serisinden sonra büyük düşüş yaşadı. Ligdeki ilk 20 maçta 15 gol atıp beş asist yapan Senegalli oyuncu, 22 Mart'tan bu yana sekiz maçta sadece üç gol atabildi.

· Ba'nın şut isabeti halen ligin en iyisi, ancak gole çevirme oranında altıncı sıraya gerilemiş durumda. ( Sinan Kaloğlu, Ermin Zec, Oscar Scarione, Semih Şentürk ve Oscar Cardozo'nun ardından)

· Siyah beyazlılarda Club Brugge serisi sonrası bir form düşüklüğü yaşayan başka bir isim de Gökhan Töre. Sezonun ilk 22 maçında dört gol dört asistle sekiz gole doğrudan katkıda bulunan Töre, son altı maçında ise sadece bir asist yapabildi.

· Töre'nin maç başına 2,4 olan başarılı dripling sayısı da 1,7'ye geriledi. Maç başına 4,2 orta deneyen Töre'nin ortalaması son dönemde 3,3'e geriledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dördüncü Yıldız Şampiyonluğuna Giden Yolun Şifresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement