Doktorların 9 Ay Ömür Biçtiği Beyin Tümörü Olan Adam, Kenevir Yağıyla Kurtuldu - Son Dakika
Dünya

Doktorların 9 Ay Ömür Biçtiği Beyin Tümörü Olan Adam, Kenevir Yağıyla Kurtuldu

Doktorların 9 Ay Ömür Biçtiği Beyin Tümörü Olan Adam, Kenevir Yağıyla Kurtuldu

Beynindeki tümörden dolayı doktorların yaşaması için 9 ay verdiği 38 yaşındaki Kieran McCrory, kenevir yağı içerek beyninde bulunan tümörün büyümesini engelledi.

14.02.2016 01:00  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölümcül beyin tümörü hastalığa yakalanan İrlanda'nın Omag şehrinde yaşayan 38 yaşındaki Kieran McCrory, yasa dışı kenevir yağı kullanarak beynindeki tümörün büyümesini engellediğini iddia etti. Hasta adama 2 yıl önce doktorlar 9 aylık ömrünün kaldığını söylediler. Ama bir yıl boyunca kenevir yağı alan bir çocuk babası McCrory, hastaneye gittiğinde doktor, beyindeki tümörün büyümesinin durduğunu ve şu aşamada her başka bir tedaviye ihtiyacı olmadığını söyledi.

"KÜÇÜK BİR IŞIK GÖRMEK GÜZEL"

BBC Ulster radyosuna röportaj veren McCrory, kenevir yağını kullanmaya devam ederek beynindeki tümörü küçültmeyi ümit ettiğini belirterek şöyle konuştu; "bu gezegende eşim ve çocuğum ile uzun bir süre geçireceğim konusunda iyimser olabilirim. Küçük bir ışık görmek güzel, esasında tümör kendi ekseninde durdu. Bundan dolayı artık beynin diğer taraflarına yayılmıyor ve artık hiç büyümüyor."

"80 YAŞINA KADAR YAŞAMAK İSTİYORUM"

McCrory, kenevir yağı kullanması hakkında da şunları belirtti, "sadece yaşamak istiyorum, kimseye zarar vermiyorum, kimseye uyuşturucu satmıyorum ve uyuşturucu fabrikası işletmiyorum. Bu yağı yaşamımın sonuna kadar alacağım. Çünkü 80 yaşına kadar yaşamak istiyorum."

2 YIL ÖNCE TEŞHİS KONULDU

38 yaşında ki McCrory'a 2 yıl önce beyin tümörü teşhisi konulmuştu. Eski sağlığına kavuşmak için geçen beyin ameliyatı ve radyasyon tedavisi aldı ama doktor kendisine çok kısa bir ömrünün kaldığını söylemesi üzerine kenevir yağı almaya başladı ve sağlığında büyük bir değişime tanıklık etti. Birleşik Krallık yasalarına göre tıbbi amaçlar için kenevir kullanımı yasak ama kanser araştırması için serbest olması konusunda şu an 2 çalışma yapılıyor.

"GÜVENLİ BİR KANIT YOK"

Çalışmalar ile ilgili konuşan bir yetkili, kenevir de bulunan ve aktif kimyasal olan kanabinoidin laboratuvar ve hayvan tümörler üzerinde farklı etkilere sahip olduğunu söyledi. Ama şu anda klinik deneklerde kenevir yağının kanser hastalarında güvenli bir şekilde kullanılabileceğine dair kanıt olmadığını belirtti.

AMERİKA'DA 23 EYALETTE SERBEST

Kenevir Birleşik Krallık'ta B sınıfı yasa dışı ilaç olarak sınıflandırılmış ama türemiş kenevirin doku tedavisinde kullanılmasına izin veriliyor.

Kenevir yağının Amerika'nın 23 eyaletinde kullanılmasına izin veriliyor ve diğer eyaletlerde kenevir kullanımı yasallaşmayı bekliyor.

Son Dakika Dünya Doktorların 9 Ay Ömür Biçtiği Beyin Tümörü Olan Adam, Kenevir Yağıyla Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • serdar talak: kim ne omur bicerse bicsin onemli olan rabbim nekadar omur bictiyse o rabbim hayirli omur versin 118 0 Yanıtla
  • Kerpeten hüsnü: Evet vadesi yetmemiş kenevir yağı da vesile olmuş her şeyi Cenabı Allah bilir 28 0 Yanıtla
  • 2016: Dert veren derman da Verir ALLAH him cumlemize Derman verdiği kullarindan eylesin. Dr 9 0 Yanıtla
  • Ramazan tc: Allah herkese yardimcı olsun amin 7 0 Yanıtla
  • İzmirli: Benim annemdede tümör var ameliyat oldu yine çıktı bi faydası olurmu acaba önere bilceginiz bişy varmı arkadaşlar. 4 0 Yanıtla
    İzmirli: Eşek sütü içiriyoruz bide çörek otu yagı içiriyoruz serkan sendedemi tümör vardı kurtuldun mu ? 0 0 kosovalı: serkan kenevirin faydası varmı ? 0 0
  • Krufceans: Keneviri medikal ilaçlarda kullanılıyor kanser hastalarına serum olarak veriliyor çünkü hem iştah açıyor hemde mutlu ediyor bir çok hsstalığa iyi geliyor. Neden yasal olsunki devlet para kazanıyor.. 4 0 Yanıtla
  • nalan : dayımda 39 yasında beyin tümöründen öldü.anannemdede vardı onada 3 ay yasar dediler 3 yıldır yaşıyor 2 0 Yanıtla
  • Nazım bayramovich42: Cemaatciler bu ülkenin başına bela,ananas ot pıt kıt ne ararsan var heriflerde 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement