Doğayla Baş Başa Tatil Yapıp, Sanat Öğreniyorlar - Son Dakika
Yerel

Doğayla Baş Başa Tatil Yapıp, Sanat Öğreniyorlar

Doğayla Baş Başa Tatil Yapıp, Sanat Öğreniyorlar

Tatillerini Fethiye'deki Kayaköy Sanat Kampı'nda geçiren turistler, doğanın içinde el sanatları öğrenip, tarihi ve doğal güzellikleri gezme şansı buluyor

10.07.2014 11:14  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de tatili eğlenceye ve sanata dönüştürmek isteyenlerin tercih ettiği Kayaköy Sanat Kampı, çeşitli el sanatları atölyeleri ve doğa gezileriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kayaköy ören yerine yakın bir noktada kurulan kamp, ziyaretçilerine bungalov ve çadırlarda doğayla baş başa konaklama imkanı tanıyor. Ayrıca misafirlerine, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmanın yanında sunduğu çeşitli sanat etkinlikleriyle de unutulmaz bir tatil yaşatıyor.

Yerli ve yabancı misafirlerin tercih ettiği kampta ahşap oyma, seramik, kağıt burkma, kukla, ritm ve dans gibi çeşitli aktiviteler ile tarihi ve doğal güzelliklere doğa yürüyüşleri düzenleniyor.

Kampa gelenler ilk olarak tarihi MÖ 3000 yıllarına uzanan Kayaköy ören yerini gezip bölgenin tarihini öğreniyor.

Kayaköy Sanat Kampı organizatörü Ayşe Lloyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 günden oluşan kampta her hafta yaklaşık 45 kişiye tatil yapma imkanı sunarken sanat öğretip, düzenledikleri doğa gezileriyle de bölgeyi tanıttıklarını söyledi.

Farklı bir turizm anlayışıyla ziyaretçilerine çeşitli alternatif sunarak rüya gibi bir tatil imkanı tanıdıklarını belirten Lloyd, her gün 11.00 ila 13.30 arası atölye çalışmaları yaptıklarını, öğlenden sonra ise koylara ve tarihi mekanlara doğa yürüyüşü düzenlediklerini ifade etti.

"Sanat öğreniyorlar"

Llyod, bu haftaki kampta ziyaretçilerine seramik, ritm, fotoğraf, ahşap oyma, kağıt burkma, dans ve kukla atölyeleriyle sanat öğrettiklerini dile getirerek, ekim ayına kadar, gelen misafirlerine iyi zaman geçirtmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kampı genellikle sanata ve doğaya düşkün insanların tercih ettiğini anlatan Lloyd, şöyle konuştu:

"Burası Kayaköy ören yerine yakın noktada kurulu bir kamp alanı. İnsanlar burada doğayla baş başa kalıp hem tatillerini yapıyor hem de sevdikleri sanat dallarını öğrenme şansı buluyor. 12 yıldır hizmet veren kampımızı en çok yerli turistler tercih ediyor. Güney Kore, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden de yabancı misafirlerimiz oluyor. Ziyaretçilerimiz taş odalarda, bungalovlarda ve çadırlarda konaklıyor. Yaptığımız doğa gezilerinde ziyaretçilerimize bölgenin tanıtımını da yapıyoruz. Birçok insan bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalıyor."

"Doğaya saygılı, sanat dolu bir tatil"

Tatil için İstanbul'dan gelen Ümit Güvercin ise uzun yıllardır Kayaköy Sanat Kampı'na gelmeyi hayal ettiğini ancak bu yıl hayalinin mümkün olduğunu ifade etti.

Kampta doğaya saygılı, sanat dolu bir tatil fırsatı sunulduğunu kaydeden Güvercin, "Burasının Türkiye'de çok alternatifi olmadığını düşünüyorum. Bu kamp doğanın içinde sanatla uğraşarak tatil yapmak isteyenler için en uygun yerlerden birisi. Hemen yanı başımızda çok önemli olan Kayaköy ören yeri var. Burasının doğal güzelliğiyle tarihi yapısı insanı çok etkiliyor" diye konuştu.

4 yıldır kampa geldiğini anlatan Selda Demir de kamptaki hemen hemen tüm sanat atölyelerine katıldığını ve çok iyi dostluklar edindiğini belirtti.

Kampta büyük şehirlerdeki yaşamın tam tersi bir hayat olduğuna değinen Demir, yılın en mutlu olduğu anlarını Kayaköy Sanat Kampı'nda geçirdiğini vurguladı.

"Kayaköy ören yeri" -

Fethiye ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan, tarihi MÖ 3000 yıllarına uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy ören yeri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kayaköy'de yaşayan Rumlar, 1922'de yapılan mübadele sonrasında Yunanistan'a gönderilmiş, Yunanistan'daki Türkler de bölgeye yerleştirilmişti. İlerleyen yıllarda Türkler, köyü terk ederek ovaya yerleşti.

Buradaki tarihi evler de yıllarca bakımsız ve ilgisiz kaldı. Yüzlerce yıllık ortak geçmişin, kültürel çeşitliliğin ve zenginliğin izlerini taşıyan Kayaköy'ün "Dostluk ve Barış Köyü" olması için 1988 yılında Türkiye Mimarlar Odası ve Türk-Yunan Dostluk Derneği iş birliğiyle proje hazırlanmış, bu çalışmalar sonunda 736 sivil mimari örneği ile şapeller bulunan Kayaköy, 1. derece kentsel ve arkeolojik sit alanı ilan edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğayla Baş Başa Tatil Yapıp, Sanat Öğreniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement