Kur'an Kursu Yangınında Yürek Yakan Detay! 5 Çocuk Üst Üste Ölmüş - Son Dakika
Güncel

Kur'an Kursu Yangınında Yürek Yakan Detay! 5 Çocuk Üst Üste Ölmüş

Kur\'an Kursu Yangınında Yürek Yakan Detay! 5 Çocuk Üst Üste Ölmüş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kur'an Kursu'nda çıkan yangınla ilgili yürek yakan detaylar gün yüzüne çıktı. 5 öğrencinin cesedi balkon kapısı önünde üst üste bulunmuş.

01.12.2015 15:11  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde daha önce köy olan ve büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen Karaağaç Mahallesi'nde ilçe müftülüğüne ait Kur'an Kursu'nda gece yarısı çıkan ve 6 çocuğun hayatını kaybettiği, 6 çocuğun da yaralandığı yangının ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kursta 8 ile 16 yaşları arasında 50'den fazla öğrenci eğitim alırken, yatılı olarak 20 öğrencinin gece kaldığı belirtildi.

EVE GİTTİĞİ İÇİN KURTULMUŞ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin yanı sıra Lice ve Silvan ilçelerinden gelen çocukların da eğitim aldığı ve dün gece 3 öğrencinin, kursun bulunduğu Karaağaç Mahallesi'ndeki evlerine gittikleri ortaya çıktı. Dün gece evine giden öğrencilerden 12 yaşındaki Salih Çankaya, her gece saat 21.30 gibi uyumaya gittiklerini belirterek, "Ben köyde oturmama rağmen zaman zaman geceleri kursta kalıyordum. Kurs binasında kalorifer var, ama yetersiz kaldığı zamanlarda elektrikli ısıtıcıyı kullanıyordum. Ben eve gittiğim için kurtuldum ama arkadaşlarımın ölmesine çok üzüldüm" dedi.

BALKON KAPISI ÖNÜNDE ÜST ÜSTE ÖLMÜŞLER

İki katlı ve ruhsatlı olduğu belirtilen Kur'an Kursu binasında, ikinci katta öğrencilerin kaldıkları odalar ile eğitim aldıkları sınıfları bulunuyor. Binanın alt katında ise dinlenme salonları bulunuyor.

Yangının ikinci katta 6 öğrencinin kaldığı odada gece yarısı çıktığı belirlendi. Yangını fark eden öğrencilerin 5'i kaçmak için balkon kapısına yöneldi, 1 öğrenci ise kapıdan çıkarak yangını köylülere bildirdi.

Kur'an Kursu'na koşan köylüler üst kata çıktıklarında 5 öğrencinin balkon kapısı önünde üst üste cesetlerini bulduklarını belirterek, kendilerine haber veren öğrencinin de durumunun ağır olduğunu ve köye çağırılan sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybettiğini anlattı. Köylüler, öğrencilerin dışarı çıkmak için gittikleri balkon kapısının plastik olduğunu ve yangında erimesi nedeniyle dışarıya çıkamadıklarını dile getirdi. Ölen öğrencilerin 3'ünün Karaağaç Mahallesi'nden, 2'sinin Kulp'tan 1'inin de Silvan ilçesinden oldukları belirtildi.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA

Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan ilk incelemede yangına elektrikli ısıtıcının battaniyeye değmesiyle battaniyenin alev alması sonucu çıktığı tespit edildi.

Kursta her gece 1 öğretmenin nöbetçi olarak kaldığı belirtildi. Jandarma dün gece nöbetçi öğretmenin kursta olup olmadığını da araştırıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kur'an Kursu Yangınında Yürek Yakan Detay! 5 Çocuk Üst Üste Ölmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • birak yaw: dogal afetleri fuhusa basi acik gezmeye dayayanlar, kuran kursunda neler dondude yandi bakim 17 42 Yanıtla
  • Sahabe: Okullarında eğitim almaları gerekirken yatılı kuran kursuna ne gerek var? Eğer istiyorlarsa okuldan sonra veya haftasını olmadı yazın kursa gönderin. İlla din eğitimi vereceğim diye küçücük çocukları katlettiler . Akıl ve mantığı elden bırakmayın 16 36 Yanıtla
  • lazımmı: çocuklara üzüldüm. Onun dışında değil kurs binası, cami , minare ne yanarsa yansın çok umurumda değil .. çocuklara çok yazıkkkkkkkk....... Mekanları cennet olsun. 41 6 Yanıtla
  • yr: Ailelerinin yaptığı suçu çocuklar çekmiş Geçmiş olsun 12 30 Yanıtla
  • kartal: Hayret kuran yanmazdı? 9 26 Yanıtla
  • Mümin: ALLAH korumadi ise söylenecek söz yoktur 6 27 Yanıtla
  • umut34: laik devlete böyle sorumsuz ve plansız merdiven altı çarpık din eğitimi olamaz ailerin başı sağ olsun sorun sistem mağdur halk 20 3 Yanıtla
  • recme: Kesin pkk lılar yakmıştır.Ateist, dinsiz katiller sürüsü pkk ve yandaşlarının yaktığına garanti veririm. 8 6 Yanıtla
    boran: lan sigir hic bir ateist birak insani hayvana bile zarar vermez..senin gibi yobazlarin isidir.. 6 2 ibo: senide pkk yaptı 1 5
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement