Diyarbakır'da Kobani Gerginliği! 23 Kadına Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kobani Gerginliği! 23 Kadına Gözaltı

Diyarbakır\'da Kobani Gerginliği! 23 Kadına Gözaltı

Diyarbakır'da Barış Anneleri ve DÖKH üyelerinden oluşan 23 kadın, IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla TRT binasına girmek isteyince, gözaltına alındı.

12.10.2014 18:32  Güncelleme: 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Barış Anneleri ve DÖKH üyelerinden oluşan 23 kadın, Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla TRT binasına girmek isteyince, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kadınlarla birlikte haber takibi yapan 1'i DİHA 2'si JİNHA muhabirleri toplam 26 kişi gözaltına alındı.

TRT BİNASINA GİRMEK İSTEDİLER

Suriye'nin Kobani bölgesinde IŞİD'in saldırılarını protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da Barış Anneleri Meclisi ve DÖKH üyelerinden oluşan 23 kadın, Yenişehir ilçesinde bulunan TRT binasına girmek istedi.

CAMLAR KIRILDI

Bina önüne gelen kadınlar, girişte özel güvenlik elemanları tarafından durduruldu. Bina içine girmeye çalışan kadınlar ile diğer güvenlik elemanları arasında yaşanan arbede esnasında binanın giriş camı kırıldı.

Kadınların, kendilerini silahıyla tehdit eden güvenlik personelinin gelip kendilerinden özür dilemesini istemeleri üzerine söz konusu personel gelip kadınlardan özür diledi.

23 KADINA GÖZALTI

Kadınlar protestolarını sürdürdükleri sırada bina önüne çok sayıda özel harekat ve çevik kuvvet polisi gelirken, bina önünden bahçeye doğru alınan kadınların etrafı burada polisler tarafından sarıldı ve bahçeye kimsenin girmesine izin verilmedi.

Sonlandırılması istenen protestolarını sürdürmekte kararlı olan 23 kadın bir süre sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alınıp çevik kuvvet otobüsleriyle Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

3 GAZETECİ DE GÖZALTINA ALINDI

Burada görüntü alan basın mensuplarına çevik kuvvet polisleri izin vermezken, yaşanan arbede esnasında DİHA muhabiri Gökhan Altay ile JİNHA muhabirleri Kader Gözüoğlı ile Melek Yüksel polisler ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

"EMNİYET VANDALİZM UYGULADI"

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Yıldırım Arslan yaşanan gözaltılara tepki göstererek "Kobani'de yürütülen bir dram var ve orada destansı bir direniş var. Kesinlikle kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi ve duyarlı olması boyutunda arkadaşlarımızın yaptığı bu eylemi destekliyoruz. Burada hiçbir şekilde zarar ve ziyan söz konusu değil, Diyarbakır Emniyeti burada arkadaşlarımıza vandalizm uygulamıştır. Arkadaşlarımızı büyük bir ihtimal çevik kuvvete götürecekler, gözaltı sürecini bizler de takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kobani Gerginliği! 23 Kadına Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • serat: eğitimsen sen ne is yapıyorsun pkk o kadar okul yaktı bir açıklama bile yapamadınız neden . çünkü pkkdan korkuyorsunuz v ede sizde onlardansınız gidin eğimle alakalı birşey varsa onunla ilgili açıklama yapın gerek safınızı herkes biliyor 12 2 Yanıtla
  • demokratik: hakimi savcıyı polisi halk seçmedikçe bu pislikleri görmeye devam ederiz. 2 2 Yanıtla
  • doğrucu davut: ulem birgünde başlık parası kalksın berdel kalksın kumalık yasaklansın diye yürüyün samimiliğinizi görelim birilerinin aklıyla ortalığa çıkmayın biraz aklınızı kullanın. 0 0 Yanıtla
  • KARADAYI: IŞİDİN YANINA GÖNDERİN ÇOK MERAKLI ONLAR ZATEN İNSANIN BAŞINA NE GELİRSE YA MERAKTAN. . 0 0 Yanıtla
  • memetcan: Isid herkesin psikolojisi ni bozdu 0 0 Yanıtla

Advertisement