Diyar'ın Maçı Ertelendi - Son Dakika
Spor

Diyar'ın Maçı Ertelendi

Bölgede yaşanan Kobani gerginliği Diyarbakırspor ve Batman Petrolspor'un bu hafta oynayacakları maçların da ertelenmesine neden oldu.

09.10.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta önceki gün oynanması gereken Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Birlik Nakliyat Düzyurtspor maçının ertelenmesinden sonra olayların ve gerginliğin devam etmesi 3.Lig'de hafta sonu yapılması gereken maçları da olumsuz etkiledi.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye girmesini ve Türkiye'nin IŞİD'e karşı Kürt güçlerine destek olmamasını protesto etmek amacıyla başlayan olaylarda Diyarbakır ve Batman'da gerilimin devam etmesi üzerine bu iki kentte 12 Ekim Pazar günü yapılması gereken 3.Lig maçları TFF tarafından ertelendi.

Dardanelspor İstedi, TFF Erteledi

Buna göre Diyarbakırspor- Çanakkale Dardanelspor ve Batman Petrolspor-Adliyespor maçları ileri bir tarihe ertelendi. Van Büyükşehir Belediyespor- Ankara Demirspor maçı ise Van'da hayatın normale döndüğü için 12 Ekim Pazar günü oynanacak.
Diyarbakırspor kulübü, erteleme kararı öncesinde kendi bilgilerine başvurmayan ve iletişime geçmeyen, sadece Dardanelspor'un talebini dikkate alarak ve bu kulübün bilgisine başvurarak erteleme kararı veren Türkiye Futbol Federasyonu'na tepki gösterdi.

'TFF'nin Görüşümüzü Almaması Çifte Standart'

Yapılan açıklamada,"Futbol Federasyonu'nun böylesine önemli ve bizi ilgilendiren bir konuda bilgimize başvurmaması, bizimle iletişim kurmaması ve sadece Dardanelspor'un talebini esas alarak ve bu kulübün yönetimiyle iletişime geçip bilgilendirme yaparak erteleme kararı alması bölge futboluna yönelik çifte standart ve adil olmayan bakış açısını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu bakış açısı futbolumuza fayda yerine zarar verip Futbol Federasyonu'na olan inancı ve güveni sarsmaktadır. Maçımızın ertelendiğine ilişkin kararı TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan haftalık maç programında maçımızın çıkarıldığını görmek süretiyle öğrenmemiz ve Dardanelspor kulübüne karar alınmadan çok önce bilgilendirme yapıldığının ortaya çıkması TFF'nin bölgemize olan bakış açısı adına talihsiz bir yaklaşımdır. Dileğimiz bundan sonra bu ve benzeri hassas konularda böyle hatalar yapılamamasıdır." denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyar'ın Maçı Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement