Fişleme İddiaları Sonrası DHMİ Genel Müdürü Görevden Alındı - Son Dakika
Ekonomi

Fişleme İddiaları Sonrası DHMİ Genel Müdürü Görevden Alındı

Fişleme İddiaları Sonrası DHMİ Genel Müdürü Görevden Alındı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal bugün sabah saatlerinde görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliğine atandı.

21.02.2015 10:19  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal bugün sabah saatlerinde görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliğine atandı. Birdal, 8 yıldır DHMİ Genel Müdürlük görevini sürdürüyordu.

FİŞLEME İDDİALARI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın DHMİ'de kapsamlı bir fişleme yaptığı iddia ediliyordu. İddialar geçtiğimiz günlerde haber de olmuştu. Yayınlanan belgelere göre, bürokratların merkez ve taşra şeklinde ayrı ayrı fişlendiği öne sürüldü.

"GİDECEKLER KALACAKLAR"

Fişleme belgesindeki bürokratlar hakkında, "gitmeli", "kalmalı" şeklinde seçenekler bulunurken, değerlendirme bölümünde "bizim insanımız", "ülkücü", "sol görüşlü", "genel müdürün adamı" "gezi destekçisi", "sosyal demokrat", "tehlikeli", "alkol alan" gibi ifadelere yer veriliyor.

LİSTEDE GENEL MÜDÜRDE VARDI

Yayınlana fişleme listesinde görevden alınan Orhan Birdal'ın da ismi bulunuyor. Birdal'ın MHP'yi desteklediği ve gitmesi gerektiği belirtiliyor.

GÖREVDEN ALINDIKTAN SONRA AÇIKLAMA YAPTI

Genel Müdür Orhan Birdal görevden alınması ile ilgili " Benim de sabah haberim oldu. Şu an hiçbir şey bilmiyorum" dedi. Birdal 2007'de 3'lü kararname ile DHMİ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanmıştı.

İşte DHMİ'deki fişlemeden bazı örnekler:

Genel Müdür O.B: BİZİM İNSANIMIZ ANCAK ÜLKÜCÜ CAMİAYA YILLARDIR HİZMET EDİYOR, DHMİ'DE HALEN MHP NİN DESTEKLEDİĞİ KAMUSEN YETKİLİ. GİTMELİ
Genel Müdür Yardımcısı F.O: SİSTEM ADAMI, SOL GÖRÜŞLÜ, BU GÖREVDE DURMASI ZARAR GETİRİR. GİTMELİ
Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdür Yardımcısı C.Ö: GENEL MÜDÜRÜN ADAMI, BİZİM İNSANIMIZ DEĞİL, GİTMELİ
Daire Başkanı İ.S.B: SOSYAL DEMOKRAT, GEZİ PARKI DESTEKÇİSİ, TEHLİKELİ, GİTMELİ
Daire Başkanı V. O: BİZİM İNSANIMIZ, DEĞERLENDİRİLMELİ, KALMALI
Daire Başkanı M.K: ESKİ ÜLKÜCÜ, HALEN KAMUSEN DESTEKÇİSİ. TEHLİKELİ, GİTMELİ
Daire Başkan Yardımcısı O. G: BİZİM İNSANIMIZ ANCAK ETKİSİZ…NİTELİKLİ DEĞİL KALMALI
İnşaat Emlak Daire Başkanı E.Ü.E: BİZİM İNSANIMIZ- CAMİAMIZA HERHANGİ BİR KATKISI BULUNMAMIŞTIR. ETKİSİZ BİRİSİ. KALMALI.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Fişleme İddiaları Sonrası DHMİ Genel Müdürü Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ata: Yazık ülkemiz nerelere gidiyor akp yüzünden 12 4 Yanıtla
  • Kamil Abi: Yıllarca Milleti KPSS yalanı ile uyuttular her yere torpilli adam yerleştirmişler, 1, 5 milyon Lisans, 2 milyon ön lisans ve orta öğretim. 3, 5 milyon insan KPSS yalanı ile kandırıldı. Tercih zamanı kurumlar en fazla 5 kişi alıyor. . . hani adalet diplomaları mı yırtalım. Adaletsiz Kalkınan Partililer her yeri işgal etmiş kpss ayağına. Belediyeleriniz türbanlıdan sakallıdan geçilmiyor. 10 3 Yanıtla
  • Ahmet: Mit in yapamadığını yapmış adam. MIT bişey yapmıyor. Yakından bu adam MIT in başına geçer. 10 1 Yanıtla
  • ARFF Memurları: Memursen'i gönülden desteklıyoruz. ARFF Memurları eski günlerini görmek istiyor. Şimdi çok mutsuzlar İNŞALLAH Yeni Genel Müdür ile düşük maaşlarımız yükselir kulecilerle aynı olur 1 0 Yanıtla

Advertisement