Dev Birleşme Tamamlandı! - Son Dakika
Teknoloji

Dev Birleşme Tamamlandı!

Cep devinin Google'ın kontrolündeki kısa macerası tamamlandı.

30.10.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lenovo, yaptığı bir duyuruyla Motorola Mobility'yi satın alma işlemlerini tamamladığını söyledi. Anlaşma sonucunda Lenovo, Motorola'nın önceki sahibi Google'a 2.91 milyar dolar ödeyecek. Bu ödemenin 660 milyon doları nakit, 750 milyon doları ise Lenovo hisselerinden oluşacak.

Geriye kalan 1.5 milyar dolarlık kısım ise Google'a 3 sene içerisinde ödenecek. Böylece Lenovo, Motorola'nın mobil cihazlar bölümünü kontrolü altına almış olacak, ancak firmanın patent porföyü Google'ın elinde kalacak.

Bu satın almayla birlikte Motorola'nın Google ile yaşadığı kısa macera tamamlanmış oluyor. Cep telefonlarının icadında adı öne çıkan Motorola'nın cihazları, son senelerde Apple, Samsung gibi firmaların telefonlarının gerisinde kalmıştı. Google kontrolündeki Motorola'nın piyasaya sürdüğü az, ancak öz denebilecek Moto X, Moto G, Moto E gibi iyi cihazları bulunuyor.

Birleşme sonucunda Motorola, Chicago'nun dışından işletilmeye devam edilecek ve başında yine Rick Osterloh bulunacak. Lenovo ve Motorola birlikteliği, Strategy Analytics'e göre pazarın yüzde 8'inin ikilinin eline geçmesi anlamına geliyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Dev Birleşme Tamamlandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement