Davutoğlu, Teklifini Kabul Eden Türkeş'e Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Teklifini Kabul Eden Türkeş'e Teşekkür Etti

Başbakan Davutoğlu, bakanlık teklifini kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş'e "Devlet adamı ahlakının gereğini gösterdi" diyerek teşekkür etti.

27.08.2015 11:42  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde, AK Parti İletişim Merkezinin (AKİM) 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'e teşekkür eden Davutoğlu, "Evet diyen Sayın Tuğrul Türkeş'e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa'nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Türkeş büyük baskı altına alında, dirayetle direndi. Birileri de cevabım tarihi belge niteliğinde olacak diyor. Evet tarih sorumluluktan kaçan, şehit cenazelerini istismar eden, ihanet edenleri de yazacak." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"AKİM telefonun başına oturdum. karşıdan gelen sesi kulağımda hissettiğimde, hiç yüzünü görmeden onun sesiyle, yüreğinin sesini yüreğimde hissettim. Siz ne yaparsanız yapın bizim dava arkadaşlığımıza zerre miktar zarar veremezsiniz. Ak Parti misyon hareketidir, bu davaya gelen gemilerini yakarak gelir.

"BU İHTİMALİN AZLIĞI ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN..."

Her kapıyı çaldık ve gerçek anlamda siyasi nezaket dersi verdiğimize inanıyorum. 13 Temmuz'da Kılıçdaroğlu ile görüştüğümde hükümet oluşumu için zemin yoklama kararı aldık. Ekiplerimiz birlikte çaba sarf ettiler. Tekrar oturduk koalisyon ihtimali üstüne konuştuk. Şimdi o görüşmelerde son derece seviyeli yürüyen istişarelere rağmen yapılan yorumlar dolayısıyla görüşlerimi ifade etmek istiyorum. Eğer görüşmeler esnasında AK Parti'nin dış politikası 180 derece değişmelidir denirse, oradan bir zemin olmayacağı ortaya çıkar. Bunu da Kılıçdaroğlu ile açık şekilde paylaştık. koalisyon hedefiyle masaya oturduk. Bu ihtimalin azlığı ortaya çıktığı zaman da gelin birlikte seçim hükümeti, kapsamlı reformlar yapacak bir hükümetle seçime gidelim dedik. Ama şimdi bize koalisyon teklifi yapılmadı demek vakaya aykırıdır.

"BENİM AĞZIMDAN DUYDUNUZ MU HİÇ?"

Bahçeli'ye ayrılırken yine dedim, 'sizin adınıza hiçbir şeyi yanlış söylemek istemem' dedim. 'Şunları şunlara hayır dediniz, teyit ediyor musunuz' dedim. Evet dedi. Ne dediler, bizi aramayın telefonlarımız kapalı dediler. Bizi aramayın görüşmeyiz dediler. Benim ağzımdan hayır dedikleri için sayın Bahçeli'ye, Kılıçdaroğlu'nu aramayacağım diye bir söz duydu mu kimse?

"GÖNÜLLERİ KAPALI GÖNÜLLERİ"

Olmayacaksa her biriyle ikili görüşme yapmaktı. Yada telefon görüşmesi yapmaktı. Ama yapılan açıklamaları herkes biliyor. Telefonlarımız kapalı, kapılarımız kapalı. Sadece rencide edileceğimi bile bile telefon etmemi kim bekleyebilir? Arkadaşlar onların telefonları kapıları değil, gönülleri kapalı gönülleri.

"ÇALIŞMA YAPMADAN ÇIKMADIM"

Anayasa hükümet kurulması talimatını veriyor. Oyun şuydu. AK Parti bir başka partiyle baş başa gelecek, seçim boyu bunu istismar edecekler. Böyle istismar hesaplarıyla yola çıkanlara millet yüz verir mi? Bütün bu tablo ortaya çıkınca, arkadaşlar hiçbir yola ben üzerinde derinlemesine çalışma yapmadan çıkmadım.

"GÜNEŞ MOTEL GİBİ ÇİRKİN BENZETMELER YAPTILAR"

Güneş motel gibi çirkin benzetmeler yaptılar. Bunu yapanlara sesleniyorum, onu kimin yaptığı belli. Güneş motel CHP'nin bir ürünüdür. Rahmetle anıyorum sayın Ecevit'i ama. Onun genel başkanlığında Güneş motel yaşanmıştır.

Bu çerçevede, isimlerden herkesin göreceği gibi 550 vekil arasında bakanlığı hakkında yerine getirecek isim vardır belki. Tecrübesiyle birikimiyle isimlere ağırlık vermeye çalıştık. Hiçbir partinin içişlerine karışmadık, karışmayacağız. AK Parti'nin içinde bir sürü dedikodu çıkaracak şekilde kampanya çıkarmaya çalışanlar bilsinler ki buna asla zemin vermeyiz. Bu teklifleri dün yaptık. Hepsine teşekkür ediyorum, cevap vermiş olanlara. Kabul edip etmemek onların iradeleridir.

"TÜRKEŞ'E BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Evet diyen sayın Tuğrul Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, devlet adamı ahlakını gösterdiği için sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün kendisiyle görüştüğümde de ifade ettim. Böyle dönemler, ağır sorumluluk alma ahlakına sahip olup olmayanları da ortaya koyar.

Bahçeli dün yaptığı açıklamada bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih hayır hayır hayır diyenleri de yazacak. Kahramanca şehit düşen mehmetçikleirmiz mücadele ederken, bir bakanlık görevini yapmaktan kaçanları da yazacak. Mehmetçiğin kanları üzerinden siyaset yapanları, istismar edenleri de yazacak.

Ahlakın nihai kriteri, ülkesi ve milleti için ne yaptığıdır. ikincisi ise anayasanın gereğidir. Bizim teklifimize ahlaksız teklif diyenler, Anayasa'ya bunu söylüyor. Biz bu anayasayı değiştirmek istiyoruz."

Davutoğlu, Teklifini Kabul Eden Türkeş\'e Teşekkür Etti

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Teklifini Kabul Eden Türkeş'e Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (80)

  • serdar: tugrul türkeş bahceliye 100 basar adamsın türkeş 21 22 Yanıtla
  • yörük: ÇAKMA TÜRKEŞ,BAŞBAKAN OLSUN 15 24 Yanıtla
  • KRAL ZAZA: TUĞRUL TURKEŞE HELAL OLSUN...MHP..HEM TERÖRDEN YAKINIYOR..HEM DE SEÇİME GIRMİYOR...MHP ..HDP VATAN HAINLERIDIR...OYUNIZ. AKP.YE 5 23 Yanıtla
  • Antalya Mehmet: vatanini milletini düşünen hizmet bekleyen akp ye oy verir tek iktidar olacak akp 1 kasımda bu böyle biline ... 10 18 Yanıtla
  • Selda: Bu adamı makam vererek tarafınıza çektiniz diye, bir gurup mhp seçmenini de alacaksınız sanmayın. Bir davanın taraftarları onlar. MHP den size ekmek çıkmaz. Türkeş davaya ihanet etmiş, kendini makama satmış bir insandır. Sizin partiye yakışır. Hayırlı olsun. MHP den görüp görüceginiz budur. 20 7 Yanıtla
  • Emre Can: Bu davadan dönersem benide vurun. Alparslan TÜRKEŞ 23 2 Yanıtla
  • !: Daha mayıs ayında Tuğrul Türkeş in kardeşi Ahmet Kutalmış Türkeş, Akp den anayasada Türk adının çıkarılacağı başkanlık sistemi adı altında 92 yıllık devletin bölünerek federasyon ve özerk alanlara dönüştürüleceği tuzağını fark ettiğini , iddia ederek istifa etmişti. 20 4 Yanıtla
  • özyörük: TÜRKEŞ, asıl şimdi öldü... 18 6 Yanıtla
  • hoca: Rahmetli Türkeş cok mert bir evlat bırakmış. . Helal olsun Tuğrul Türkeş e!! 14 9 Yanıtla
  • ferit.: Bahceli acayip bozulmuş.onada bir bakanlik verseydiniz. 13 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement