Davutoğlu: Şah Fırat'la İlgili Sadece Ültimatom Verildi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Şah Fırat'la İlgili Sadece Ültimatom Verildi

Başbakan Davutoğlu'dan HDPli Sırrı Süreyya Önder'in "Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasını Sinirlioğlu ile ben organize ettim" iddiasına yanıt gecikmedi.

04.10.2015 09:20  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM Genel Kurulu, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı töreninde Başbakan Davutoğlu'nun da PYD'ye teşekkür ettiğini, bunun belgelerle kayıtlarda mevcut olduğunu belirterek, "O dönem Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olan Sayın Feridun Sinirlioğlu ile birlikte ben Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasını organize ettik" dedi.

"SENARYO RÜYASI"

Önder'in bu iddiasına yanıt veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Herhalde o senaryo rüyası gördü. Bazen böyle fazla senaryo yazanlar, gerçeklikle senaryoyu karıştırır. Bu konuda ne Sırrı Süreyya Bey'le ne de bir HDP'liyle görüşme yapılmamıştır. Sadece şu yapılmıştır, biz şuradan şuraya taşıyoruz diye ültimatom verilmiştir. PYD'ye teşekkür etmedim." dedi.

Düsseldorf'ta gurbetçilerle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gezisine eşlik eden gazetecilerle sohbet etti. Davutoğlu HDP'nin 'İnadına barış' sloganı için de "Ankara'ya doğru konuşmak özgür Türkiye'de mümkün. Bunu Kandil'e doğru söylesinler, o cesaretleri varsa" diye konuştu.

Davutoğlu'nun gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

(Beyannamenizde Türkiye'ye ne vaat edeceksiniz?) Seçim beyannamesini yarın (bugün) detaylı şekilde aktaracağız.

"SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK"

Bütünüyle kapsamlı bir beyanname olacak. Her kesimle ilgili vaatler, ayrıca broşürlerle dağıtılacak. Demokratikleşme ve reformlar bölümü olacak. Reformların içinde hem ekonomik hem de siyasal bölümler olacak. Vaatler bir de büyük projeler olacak. Sunuş itibariyle daha önceki seçim beyannamesine göre geneli itibariyle daha kolay anlaşılır, daha kolay nüfuz edilir beyanname olacak. İnşallah güzel sürprizlerimiz, haberlerimiz de olacak.

"AK PARTİ DIŞINDA SORUMLULUK ÜSTLENECEK PARTİ YOK"

(Kampanyanızın ana teması ne olacak?) Bir kere reaktif bir kampanya, reaksiyonel bir kampanya olmayacak. Başka partilere ayarlı, diğerlerinin politikalarını eleştiren bir kampanya olmayacak. Aksine 13 yıllık derin tecrübe birikimi üzerinde bundan sonrasında nasıl bir yol kat edeceğimiz, 2023 hedefleri, demokrasi vurgusunun yer aldığı bir kampanya olacak. Konjonktürel bir kampanya olmayacak. Sadece 7 Haziran odaklı olmayacak ama onun da üzerinde duracağız çünkü 7 Haziran'dan bu yana yaşananlar bir sınav niteliğindeydi. 12 yıldır bizi iktidardan uzaklaştırmak isteyenler kendilerini bir fırsat penceresinin önünde buldu. Ak Parti iktidarının bittiği iddiasında bulunanların iktidar iddiasının da olması lazım. Ama gösterdi ki Ak Parti dışında ülke sorumluluğunu üstlenecek dirayette ve cesarette bir parti yok.

"HDP'Lİ BAKANLAR DAĞ BASKISI İLE ÇEKİLDİ"

Seçim hükümetinde yer almaya evet demeyenler bile kendi iradeleriyle evet dememezlik yapmadılar. Milletvekilleri üzerinde mahalle baskısı oldu. Bana gelen cevabi mektupları hatıra olarak saklıyorum. Gördüğünüz gibi ben 'evet' demek istiyordum ama bana bırakmadılar tadında mektuplar var. Niye, milletvekillerinin üzerinde baskı var. Diğerleri mahalle baskısı. HDP'nin iki bakanı dağ baskısı ile çekildi.

"KANDİL'E DOĞRU SÖYLEİSNLER ONU"

(HDP'nin "İnadına Barış" sloganını nasıl buldunuz?) Bunu Kandil'e doğru söylesinler. Dönüp Kandil'e hep beraber toplansınlar 'inadına barış' desinler, 'şu silahları gömün' desinler. Sonra Ankara'ya doğru konuşmak kolay. Niye biliyor musunuz Ankara'da konuşuyorlar? Kandil'e doğru konuşmanın bedeli var. Ankara'ya doğru konuşmak özgür Türkiye'de mümkün. Ankara'ya doğru herkes, her şeyi konuşur. Bu sebeple de bir müeyyide olmaz çünkü Türkiye'de biz demokrasiyi kökleştirdik, yerleştirdik. Ama Kandil'e doğru konuşunca kulaklarını çekiyorlar. İşte 'iki bakanınızı çekin' diyorlar, çekiyorlar. Onun için bunu Kandil'e doğru söylesinler, o cesaretleri varsa...

"ÖDEVİNİ YAPMAYAN AB"

(Yeni beyannamede AB ile ilgili taahhütler var mı?) Biz ödevimizi yaptık. Ödevini yapmayan karşı taraf. AB reformlarında da bir gerileme yok. Ama reform statik bir şey değil, devamlı reform. Yarın seçim beyannamemizde görceksiniz, reformlarla ilgili ayrı bir yer var. Hayata akıp gittikçe reformlar vardır. Dolayısıyla bir irade zayıflaması olmadı. Bir algı operasyonu var ama bunun gerçekliğine bakmak lazım. İngiltere'de en çok satan gazelerin kaçı hükümet yanlısı kaçı muhalefet yanlısıdır. 5 gazetenin 4'ü en sert muhalefeti yapıyor. Ama gazetelerin faaliyetleri dışında ceza aldığını gördünüz mü? Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı da diğerlerini de en şiddetli şekilde kınıyorum. Bunların hepsine karşı tavır almak lazım.

"ŞAH FIRAT'LA İLGİLİ SADECE ÜLTİMATOM VERİLMİŞTİR! SIRRI RÜYA GÖRÜYOR"

(Sırrı Süreyya Önder'in Şah Fırat'ın taşınmasına biz yardım ettik sözleri) Herhalde o senaryo rüyası gördü. Bazen böyle fazla senaryo yazanlar, gerçeklikle senaryoyu karıştırır. TAO felsefesinde, Çuang-Tse'nin bir sözü vardır. 'Dün gece rüyamda kelebek olduğumu gördüm diyor. 'Acaba gerçekte insanım da rüyada mı kelebek oldum? Yoksa rüyadaki kelebek gerçek de şu anda rüyadaki insan mıyım? Çok derin bir felsefi şey var burada. Sırrı Süreyya Bey, herhalde burada senaryolarla gerçekliği karıştırıyor. Kafasında bir senaryo yazmıştı. O senaryo gerçek olmasa da bunu söylemiş. Bu konuda ne Sırrı Süreyya Bey'le ne de bir HDP'liyle görüşme yapılmamıştır. Sadece şu yapılmıştır, biz şuradan şuraya taşıyoruz diye ultimatom verilmiştir. DEAŞ'a da PYD'ye de rejime de aynı anda verilen ültimatomdur. Şuradan şuraya taşınıyor, herhangi bir zarar veren olursa gereği yapılır. PYD'ye de DEAŞ'a iletecek, mekanizmalarımız var. PYD'ye teşekkür etmedim. Nerede etmişim söylesin. Ne teşekkür ne izin söz konusu. Külliyen yalandır.

Davutoğlu: Şah Fırat\'la İlgili Sadece Ültimatom Verildi

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Şah Fırat'la İlgili Sadece Ültimatom Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • mustafa: Yalanda reisi bile solladı 33 15 Yanıtla
  • mert: Akp +yalan demek 37 10 Yanıtla
  • yalanci akp: YA BIRAK YEME BIZI 6 YASINDAKI COCUK DA BILIYOR PYD NIN YARDOM ETTIGINI 19 22 Yanıtla
  • WOLF: KÛRT BAYRAKLARI ALTINDAN GECERKEN VIDEO LARINIZ VAR ASKERLERIMIZIN HALA YALAN SOYLEYEN BIR BASBAKAN BU ÛLKEYE IHANETTIR AKP YE OY YOK... 30 9 Yanıtla
  • che: sen kimsinki pyd ye tesekur edeceksin pyd nin gucunu rusya abd de kabul ediyor 23 16 Yanıtla
  • abbas: BU AKP NIN TEK BIR LAFINA INANMAM HEP YALAN DOLAN PARTI 26 11 Yanıtla
  • Çorumlu: Şahsen ben başbakanın konuşmalarına nedense pek güvenmiyorum..bana inandırıcı gelmiyor.. 34 3 Yanıtla
  • demokrat : bir insan bu kadar yalancimi olur beliki yalan profesörü 29 7 Yanıtla
  • KATIL AKP YE OY YOOOK: AYNEN 27 9 Yanıtla
  • Çorumlu: Ültimatom verdiyseniz eğer neden bunu tv yada gazetelerde duymadık? Geçin bunu ben sırrı beye inanıyorum 31 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement