Erdoğan'la ilgili sözleri nedeniyle CHP lideri Özel'e soruşturma - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Erdoğan'la ilgili sözleri nedeniyle CHP lideri Özel'e soruşturma

Erdoğan\'la ilgili sözleri nedeniyle CHP lideri Özel\'e soruşturma
05.11.2025 21:41

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Ümraniye mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kullandığı ifadelerin ardından Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları harekete geçti. Özel hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Partisinin İstanbul'un Ümraniye ilçesinde düzenlediği mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yargı mensuplarını hedef alan sözleri Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarını harekete geçirdi.

ÖZEL HAKKINDA RE'SEN SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özel hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret "ve Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından re'sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel hakkında bugün ilimiz Ümraniye ilçesinde düzenlenen partisinin mitinginde yapmış olduğu konuşmasının bir bölümünde İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik soruşturmaları yürüten yargı mensuplarımızı hedef alarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza hitapla 'Bundan sonra etrafındakine, talimat verdiğine, bizimle uğraşan itine, köpeğine sahip çık' şeklinde sarf ettiği sözler nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar kararlılık ve titizlikle devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur"

Erdoğan'la ilgili sözleri nedeniyle CHP lideri Özel'e bir soruşturma daha

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz sözleri ve yargı mensuplarını hedef alan söylemleriyle ilgili olarak Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarınca, Türk Ceza Kanunu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır.

CHP Genel Başkanının seviyesiz, çirkin ve saldırgan tutumu, siyasi ahlaktan yoksun olduğu gibi devlet geleneğimize ve milletimizin ortak değerlerine de yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Siyaset, millete hizmet yoludur. Saldırıyla, kötülükle, nefret diliyle devletin kurumlarını yıpratmaya çalışmak değildir.

Milli iradeye ve yargı bağımsızlığına yönelik her türlü saldırının karşısında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Devletimizin en üst makamına ve yargı mensuplarına yönelik bu nefret dili hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiç kimse, konumu ne olursa olsun, ayrıcalıklı değildir, hukukun üstünde değildir. Bu nefret söylemleri, hukuk önünde mutlaka hak ettiği karşılığı bulacaktır."

Erdoğan'la ilgili sözleri nedeniyle CHP lideri Özel'e bir soruşturma daha

Son Dakika Güncel Erdoğan'la ilgili sözleri nedeniyle CHP lideri Özel'e soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Elisa21 Elisa21:
    HİÇ KİMSE ÜLKENİN C. B NINA LAF EDEMEZ....HELEKİ SELANİK TOHUMLARI HİÇ EDEMEZ 363 452 Yanıtla
    mustafa sagdic mustafa sagdic:
    Selanik dediğin yer Türk topragiydi. hiç mi bilgin yok. bu kadar mı okumaya karşısın. sanki Selanik başka ülkeydi. abi şu ülke de lise mezunu altında olanlar oy kullansa akp yüzde 5 alamaz. 332 173
    Talat atalar Talat atalar:
    arkadaşlar bu elisa21 elanen Atatürk e hakaret ediyor paylaşalım her yerde suç çünkü bu.ancak burdan yazar zaten bı dışarda yaz konuşsana. 203 109
    Şeyhedebali Şeyhedebali:
    Güzel cevap 38 69
    Talat atalar Talat atalar:
    hiç kimse cumhurbaşkanına hakaret edemez haklısın sen neden ediyosun bu ülkede ilk defa Cumhurbaşkanı yok hiç birine edemezsin elestirirsin ama hakaret edemezsin. 24 8
    123456 123456:
    Talat. Elisanın Atatürk'e hakaret ettiğini nereden çıkarıyorsun. Tek kelime Atatürk demiş mi? Bisküvi denince akla hemen onun adı gelir Et Eti eti reklamı gibi Selanik denince akla Atatürk mü gelir hemen. Saçmalamışsın. 5 9
    Deniz Gürbüz Deniz Gürbüz:
    Sen araştır acaba ne tohumusun DNA testi yaptır 3 1
  • mustafa sagdic mustafa sagdic:
    42 yıl ceza alan terörist dediğiniz adam dışarı çıkacak, c.baakani na konuştu diye ana muhalefet partisi lideri e soruşturma. yargı bağımsız ¿ 323 121 Yanıtla
    Şeyhedebali Şeyhedebali:
    Anamuhalefet teröristen özür dişemedimi gerçi sizin adınıza diledi benden değil 53 108
    eser demir eser demir:
    Şeyhedebali bebek katilleri terörist değil ama doğruları diyenler terörist öyle mi şimdi sen Müslümanım da dersin 87 27
  • Hakan Duztas Hakan Duztas:
    bu adam her canının istediğini söylemeye başladı bak bu işin partilerle bir alakası yok dilinin ayarı kaçtı kendini durdurması lazım . 152 131 Yanıtla
    eser demir eser demir:
    Taner avcı onu sizin gibiler yapar 38 23
  • sedat ümit sarı sedat ümit sarı:
    adam dokunulmazlık zırhım var diye konuşuyor 110 159 Yanıtla
    eser demir eser demir:
    Hadi ya öylemi olmuş akpk gibi mi 72 34
  • Özkan Tunç Özkan Tunç:
    Ne söyledi Cumhur başkanımıza bilen yazarmı 54 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement