Çorlu Belediyesinden Çocuklar İçin Tiyatro - Son Dakika
Yerel

Çorlu Belediyesinden Çocuklar İçin Tiyatro

Çorlu Belediyesinden Çocuklar İçin Tiyatro

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro gösterilerine bir yenisi daha eklendi.

05.03.2013 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro gösterilerine bir yenisi daha eklendi. Sarıyer Sanat Tiyatrosu oyuncuları Uyuyan Güzel adlı oyunun Çorlulu çocuklar için sahneledi. Sabah ve öğle olmak üzere iki seans halinde sahnelenen oyuna çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Uyuyan Güzel adlı oyun Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Sarıyer Sanat Tiyatrosu'nun 8 kişiden oluşan oyuncu kadrosu tarafından sahnelendi. Oyunu izleyen anaokulu ve ilkokul öğrencileri, Uyuyan Güzel Masalını, Sarıyer Sanat Tiyatrosu'nun yorumuyla yeni baştan yaşadılar. Oyunun çeşitli bölümlerinde beğeni ve heyecanlarını ortaya koyan küçük izleyiciler, cadı, sihir, büyü gibi kavramların da sadece masallarda olduğunu öğrendiler.

Kral bebek prensesin doğum gününü kutlamak için perilerin de davetli olduğu büyük bir parti verdiği oyunda, kutlamalarda tüm periler sırayla bebek prensese güzellik, sağlık, müzik yeteneği gibi hediyeler vermeleri, kutlamaya davet edilmeyen kötü kalpli bir peri ise gizlice kutlamaya katılarak hediye olarak 18 yaşına geldiğinde eline batacak bir çıkrık iğnesiyle ölme kaderini hediye eder. Hediyesini henüz vermemiş olan son peri ise bu kaderi, ölüm yerine 100 yıllık bir uykuya çevirmesi anlatılıyor.

Kral'ın her türlü önlemlerine rağmen prenses 18 yaşına bastığı gün sarayda gezerken gizlice bulduğu çıkrıkla ilgilenirken iğne eline batar ve prensesin 100 yıllık uykusu başlar. Uykuyu hediye eden peri, tüm saray halkının prensesle birlikte 100 yıllık uykuya dalmasını sağlar ve onları dış dünyadan korumak için sarayın etrafını sarmaşıklarla sarar. Prensesin ve saray halkının yüz yıllık uykusunu bozabilecek tek şey; bir prensin öpücüğüdür.

Birçok ülkenin prensi saraya ulaşmayı dener ama başarılı olamaz. Ancak en sonunda bir prens kendi ülkesinden buraya gelir, elinde kılıcı ve cesaretiyle sarmaşıkları kesmeye başlar. Sonunda saraya ulaşarak Uyuyan Güzel'i bulur. Alnına kondurduğu bir öpücükle büyüyü bozar, saray derin uykusundan uyanır.

(SŞ - )

05.03.2013 17: 19: 09

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu Belediyesinden Çocuklar İçin Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement