Genelkurmay ve Valilik Aynı Açıklamayı Yaptı: Cizre'de 10 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay ve Valilik Aynı Açıklamayı Yaptı: Cizre'de 10 PKK'lı Öldürüldü

Genelkurmay ve Valilik Aynı Açıklamayı Yaptı: Cizre\'de 10 PKK\'lı Öldürüldü

Dün TRT Haber'in servis ettiği Cizre'deki bodrum katına operasyon yapıldığı yönündeki haberi hem Şırnak Valiliği hem de Genelkurmay yalanladı.

08.02.2016 12:24  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT Haber dün gece Cizre'de yaralıların bulunduğu bodrum kata düzenlenen operasyonda 60 PKK mensubunun öldürüldüğünü öne sürdü. TRT Haber'in iddiasını önce Şırnak Valiliği ardından da Genelkurmay yalanladı.

VALİLİK: 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Valiliğinden, Cizre ilçesindeki terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda dünden bu yana 10 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Cizre'de terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda dünden bu yana 10 terörist etkisiz hale getirildi" ifadesine yer verildi.

GENELKURMAY DA "10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ" DEDİ

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda Şırnak Cizre'de 10 PKK'lı, Diyarbakır Sur'da ise 6 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cizre ve Sur'da bugüne kadar toplam 749 PKK'lının etkisiz hale getirildi.

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda dün 10 PKK'lı etkisiz hale getirildi. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 574), Yapılan aramalarda 1 adet Biksi makineli tüfeği, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet roketatar, 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 3 adet el bombası, 114 adet Biksi fişeği, 212 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 36 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 31 adet tabanca fişeği, 29 adet av tüfeği fişeği, üç adet tabanca şarjörü, bir adet Kanas şarjörü, dört adet M-16 şarjörü, iki adet telsiz ele geçirildi. 17 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN CİZRE AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı, Şırnak Cizre'de ile ilgili olarak , "Cizre konusunda 112 çağrı merkezimize ulaşan herhangi bir yardım talebi veya ihbar olmamıştır" açıklamasında bulundu.

İDDİA NEYDİ

TRT Haber, dün gece geç saatlerde 'son dakika' ibaresiyle geçtiği haberinde, "Güvenlik güçleri Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" demişti.


Bodrum katına operasyon düzenlendiği haberini TRT Haber son dakika olarak geçti.

##8138269##

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay ve Valilik Aynı Açıklamayı Yaptı: Cizre'de 10 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Gercek halk cizreli: Siz bize sahip Çıkın Kürt milletine sahip Çıkın biz PKK yı bitiririz mahvederiz buna inanin bu bir gercek biz devletimizi milletimizi bayrağımızı seviyoruz hemde ölümüne yıllarca tüm iktidar bizlere sahip çıkmadı işsiz ve başıboş bırakıldık PKK da gençleri fakirleri işsizleri kandırarak millete ölüm ölüm eziyet ve Haraç toplamaya başladı yıllardan beri siz devlet ve Türk milleti sahip çıksın Kürtler'ine Türk Kürt ayırımı yapmadan biz burda yemin ediyoruz PKK yı bitiririz el Birliği'yle mahvederiz ve tüm Cızre ve güneydoğu cennet olur ve herzaman ebediyen Türkiye'miz için Ölüme gideriz Çanakkale'deki gibi ve tüm eski Savaşlar daki gibi biz hepimiz kardeşiz turk kurt tum mezhepler Gül gibi yaşamak varken ne diye bu kavgalar Savaşlar hepsi boş yalan dış devletlerin ve PKK Nın oyununa geliyoruz 44 11 Yanıtla
    Halk: KORUCU OL... 1500 TL MAAŞ ALIRSIN... SİGORTA YOK, EMEKLİLİK YOK... ÇATIŞMALARA EN ÖNDE GİDERSİN... PKK Yİ TEMİZLERSİN... HADİ KOÇUM TÜM TÜRKİYE SANA GÜVENİYOR... ASLANSIN SEN... GİT HEPSİNİ TEMİZLE... KESE VE LİF ATMAYI DA UTUNMA...:))) 10 25
  • Yozgat : elleriniz dert görmesin yigitler. Türk kürt kardeştir ; ama terörist , ölümü hak eden bir fistanlıdır. 43 11 Yanıtla
  • TÜRK: 60 iyidi ya 38 16 Yanıtla
  • vatandaş: AKP VE SARAY CANAVARI KANLA BESLENİYOR.KAN KAN KAN KAN DİYORLAR. 16 32 Yanıtla
  • Halk: ALLAH TÜRKİYENİN TAKSİRATINI AFFETSİN... ÇOK VAHİM BİR SON HIZLA YAKLAŞIYOR... HÜKÜMET VE YÖNETİCİLER ATEŞİN ÇEVRESİNDE HİPNOTİZE OLMUŞ DÖNEN SİVRİSİNEK GİBİLER... DÖNE DÖNE YANACAKLAR... 18 20 Yanıtla
  • urfalı: 60 pkk lı bodrum katta öldü mekanları cehennem olsun ateşleri bol olsun amin 30 7 Yanıtla
  • anadolu : buradaki pkk sempatizanlarinin bakiyorum da sesi cigittkanlikla cikiyor bu demektir ki operasyonlar basarili allah yureginize bileginize kuvvet versin aslanlar temizlige devam ... 30 6 Yanıtla
  • lütfü: 10 leş çok az beni tatmin etmedi 24 12 Yanıtla
    gayseri: polis asker öldüğü zaman yok evlidi 2çocuğu vardi.bidaha bunları sölemeyin.orda pkk yok orda sivil insanlar var.hep sivilere göcünüz yetiyor. 4 6
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement