Çelik: ''Haddini bildirmek boynumuzun borcu olur'' - - Son Dakika
Politika

Çelik: ''Haddini bildirmek boynumuzun borcu olur'' -

Çelik: \'\'Haddini bildirmek boynumuzun borcu olur\'\' -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "Biz insanlığımızı sonuna kadar yaparız ama haddini bilmeyen bir Suriye de olursa ona haddini bildirmek boynumuzun borcu olur" dedi.

24.03.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "Biz insanlığımızı sonuna kadar yaparız ama haddini bilmeyen bir Suriye de olursa ona haddini bildirmek boynumuzun borcu olur" dedi.

Çelik, partisinin Yeniçiftlik Belde Teşkilatınca düzenlenen programa katılmak üzere geldiği beldede, AA muhabirinin Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Suriye'deki duruma değinen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan kendi halkını katletmesi yetmiyormuş gibi, kendi halkının üzerine varil bombaları yağdırdığı yetmiyormuş gibi, bizim hükümranlık haklarımızı ihlal eden bir Suriye'den söz ediyoruz. Daha önce uçağımızı düşürmüş olan bir Suriye'den söz ediyoruz. Türkiye uyarıda bulunmadan hiç kimsenin uçağına da saldırmaz. Defalarca uyarılmasına rağmen, bizim hava sahamızı ısrarla ihlal eden, eğer bir durum söz konusu olursa, daha önce de sayın Başbakanımız açıkladı; 'Yeni angajman kurallarına göre biz vururuz' dedi. Nitekim Suriye uçağı bunun için vurulmuştur. Yoksa durup dururken biz Suriye'ye savaş falan ilan etmiş değiliz. Suriye'nin zahmetini çeken biziz. Suriye'den gelip şu an Türkiye'de bulunan 600-700 bin insan var. Bütün dünya takdir ediyor ki, Türkiye gerçekten onlara insani hizmet veriyor. Biz insanlığımızı sonuna kadar yaparız ama haddini bilmeyen bir Suriye de olursa ona haddini bildirmek boynumuzun borcu olur."

- "Türkiye her zaman komşularıyla iyi ilişkiler kurmak için çaba sarf ediyor"

Türkiye'nin, komşularıyla iyi ilişkiler kurmak için her zaman çaba sarf eden bir ülke olduğunu vurgulayan Çelik, "Normalde, Türkiye kimsenin uçağına değil, tavuğunu bile 'kışt' demez. Barış zamanında biz komşularımızla bir sevgi iklimi oluşturmak için büyük çabalar harcıyoruz. Nitekim sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, özellikle de Suriye'ye, Suriye halkına ne kadar yakınlık gösterdiğimizi herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yavuz Karaduman

Kaynak: Salih Baran

Yayınlayan: Nurhan Çorlu

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çelik: ''Haddini bildirmek boynumuzun borcu olur'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement