Çalışanların Performansı Nasıl Ölçülür? - Son Dakika
Ekonomi

Çalışanların Performansı Nasıl Ölçülür?

MCT Danışmanlık CEO'sy Tanyer Sönmezer çalışan performansının en iyi nasıl ölçümlenebileceğini anlattı.

26.02.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MCT Danışmanlık CEO'sy Tanyer Sönmezer çalışan performansının en iyi nasıl ölçümlenebileceğini anlattı.

Çalışan performansının bilinen en iyi ölçüm biçimi 'Balanced Scorecard' denilen dengeli karne ile yapılır diyen Tanyer Sönmezer bu dengeli karnenin içinde 4 alan yer alır: Finansal rakamlar, kişinin sistem ve süreçle olan ilişkisi, kişinin ne öğrendiği, iç ya da dış müşterisinin mutluluğu.

Karnenin içerisinde yer alan bu 4 farklı ağırlıklarla şirketin o yıl ki önceliğine göre değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tanyer Sönmezer "Şirketlerde performans ölçümleri konusundaki temellerinden bir tanesi de performans kültürü yaratmaktır. Onun da geçtiği yol geri bildirim kültürüdür. Yılın sonunu beklemek değil o an hadise olup biterken anında müdahale edebilmektir." dedi.

Geri bildirim açısından Türkiye'nin geride kaldığını güzel bir örnekle açıklayan Sönmezer "Geri bildirim düellolarının yaşandığı ülkelerde olur. Bu topraklarda hiç düello yaşanmadı biz geldiğimizde burada Bizans vardı, burada pusu kurulurdu, tuzak kurulurdu, insanlar arkadan vurulurdu. O yüzden birini karşınıza alıp cesarette kırmadan yüreğinizdekini söyleyebilme sanatı yani geri bildirimi yaşamak Türklerde pek fazla yok ve çok kolay olmuyor. Bunun sonucunda da geri bildirim olmayan bir yerde performansa atılması mümkün olmuyor. Dolayısıyla geri bildirimi dengeli performans karnesiyle en doğru biçimde ölçülebileceğini düşünüyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Çalışanların Performansı Nasıl Ölçülür?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Çalışanların Performansı Nasıl Ölçülür? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement