Çakma USB-C Kablosu 1000 Dolarlık Bilgisayarı Bozdu - Son Dakika
Ekonomi

Çakma USB-C Kablosu 1000 Dolarlık Bilgisayarı Bozdu

Tasarruf etmek amacıyla her şeyin ucuzunu satın alan kullanıcılardan birisi, aldığı USB-C kablosuyla bilgisayarını yaktı.

06.02.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google bünyesinde çalışan mühendis Benson Leung, geçen yıl kötü USB-C kablolarına karşı bir mücadele başlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde yine standartların altında bir USB-C kablosunu ortaya çıkarmaya hazırlanan Leung'un bu hamlesi ona bu sefer pahalıya patladı.

MÜHENDİS TEST ETTİ

Surjtech'in 3M USB 3.1 Type-C modelini standart Type-A USB 3.0 adaptör kablosuyla test eden mühendis bu defa test sürecini bile tamamlamayı başaramadı. Leung, kabloyu bir USB güç dağıtımı analizörü aracılığıyla Chromebook Pixel cihazına bağladığı anda hem analizör hem de dizüstü bilgisayar çalışmayı durdurdu.

CİDDİ HASAR VERDİ

Pixel cihazında her iki USB Type-C girişinin de anında yanıt vermeyi durduğunu belirten Leung, bilgisayarı yeniden başlattığında da karşısına kurtarma modunun çıktığını söyledi. 1000 dolarlık dizüstü bilgisayar üzerinde yapılan daha ayrıntılı bir analiz sonucunda cihazın şarj edildiği ve USB Type-C girişini yönetildiği bileşenlerinin ciddi bir hasar gördüğü ortaya çıktı.

TASARIM HATASI VAR

Leung, Surjtech'in bu kablosunun cihaza tamamen yanlış bir biçimde bağlandığını ve kablonun birçok tasarım hatası barındırdığını belirtiyor. Google mühendisinin yaptığı bu geri dönüş sayesinde söz konusu kablonun Amazon üzerinden satışı da durduruldu.

Çakma USB-C Kablosu 1000 Dolarlık Bilgisayarı Bozdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Çakma USB-C Kablosu 1000 Dolarlık Bilgisayarı Bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • MAĞDUR ASTSUBAY : SENENİN 6 AYI YATAN ÖĞRETMEN NÖBET PARASI ALIRKEN TSK DA BU NEDEN YOK???? 8 22 Yanıtla
  • AÖF okumayı bırakıyorum zaman kaybı ve israf...: 1) Muhtarlık kaldırılsın ...2) pkk yı destekleyen medya ve dernekler derhal kapatılsın. 3) Doğuda ve Güneydoğuda asker , polis sayısı artırılsın. 4) Boş yere mezun veren bölümler kapatılsın... 21 3 Yanıtla
  • bbbbnnn: Haaaaaaa niye ayni kabloyu siz 10 katina satiyorsunuz fiyeni sizden alalim milyonlarca usb kablosu ve bilgisarla var hatta milyarla birilileri illaki bozulur garantili diye sattiginiz bile bir suru bozuluyor 14 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: SİYASİ İKTİDAR SAYESİNDE MEMLEKETİN ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLDİ ORTALIĞI DÜZELTECEĞİZ DERKEN HEPTEN ÇORBAYA ÇEVİRDİLER MEMLEKETİN DÖRT BİR YANINI BEN YAPTIM OLDU ZİHNİYETİ İLE YÖNETTİĞİNİZİ DÜŞÜNMENİZDEN DOLAYIDIR Kİ İŞTE BÖYLE KAÇINILMAZ SONUÇLAR İLE KARŞI KARŞIYA GELİNMESİ MUHTEMELDİR HANGİ İŞİ YAPARSANIZ YAPINIZ FİKİR TEATİSİ İLE HAREKET ETMEDİĞİNİZ SÜRECE YAPILAN HİÇ BİR İŞTEN OLUMLU SONUÇLAR ELDE ETMENİZ İMKANSIZ HALE GELECEKTİR... 6 5 Yanıtla
  • Haydar: Ucuz etin yahnisi olmaz! 8 0 Yanıtla

Advertisement