Büyükşehir'den Yüzme Havuzlarına Sıkı Denetim - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Yüzme Havuzlarına Sıkı Denetim

Büyükşehir\'den Yüzme Havuzlarına Sıkı Denetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yüzme havuzlarının sağlıklı ve doğru işletilmesi amacıyla yaptığı denetimlerini sürdürüyor.

22.07.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yüzme havuzlarının sağlıklı ve doğru işletilmesi amacıyla yaptığı denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Berna Dedeman Laboratuvarı Şube Müdürlüğü ekipleri, mücavir alan içerisindeki yüzme havuzu denetliyor.

Ekipler, su parkları ve büyük otel havuzlarından 15 günde bir, küçük işletmeler ve sitelere ait havuzlardan ise ayda bir kimyasal ve bakteriyolojik havuz suyu numuneleri alıyor. Numuneler laboratuvarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analize tabi tutuluyor. Serbest klor, bağlı klor, sıcaklık ve PH parametrelerinin ölçümleri portatif analiz cihazlarıyla havuz mahallinde yapılıyor.

Alınan numuneler TÜRKAK'ın yetkilendirdiği kalibrasyon laboratuvarları tarafından yapılan taşıt buzdolabında taşınarak 6 saat içerisinde merkeze ulaştırılarak analiz ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 339 otel, site gibi yerlerin yüzme havuzunu denetlerken, bu havuzların 45'i için faaliyeti durdurma kararı verdi. Yapılan denetimlerde 212 yüzme havuzuna ise ihtar cezası uyguladı.

Büyükşehir yetkilileri, yüzme havuzlarında gerekli önlem alınmadığı takdirde kulak ve göz iltihabı ile mantar ve sarılık gibi hastalıklarının bulaşabileceğini, vatandaşların bu gibi hastalıklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. Yetkililer, yüzme havuzuna girmeden önce duş alınmasını, ayak dezenfeksiyon ünitelerinin kullanılmasını istedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Yüzme Havuzlarına Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement