Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Bilecik'te tören düzenlendi.

30.08.2015 13:17

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Bilecik'te tören düzenlendi.

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Tekin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Jandarma Üsteğmen Zülfikar Kayış, Büyük Taarruz hakkında yaptığı konuşmada, Türk milletinin yakın tarihinin, anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla dolu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Olayların en önemlisi ise hiç şüphesiz, yüce Türk milletinin, Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirmiş olduğu, Batılıların 'Türk mucizesi' adını koydukları çok yönlü, çok boyutlu bir süreç olan, Kurtuluş savaşıdır. Bu mutlu gün, Türk ulusunun tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan bu zafer, asil Türk milletinin ve kahraman ordusunun Ulu Önder Atatürk'ün etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü, özgürlük mücadelesidir. Bu zaferle, eşsiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı özgürlük ateşi, yalnızca Türk milletinin dünyada ezilmiş ve esaret altındaki bütün mazlum milletlerin hürriyet meşalesi olmuştur. Bu büyük zafer, aynı zamanda, Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren, Türk inkılabını başlatan kıvılcım olmuştur. 30 Ağustos destanını yazan Türk ordusu, Türk milletinin ve Türk vatanını şan ve şerefini, dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumak olan vazifesini, her an ifaya hazırdır. Bu vazifeyi yerine getirmek için gerekli her türlü modern harp silah ve araçlarına, yüksek eğitim ve disipline, azim ve kararlığa sahiptir."

Askerlerin şiir okuması ve geçit töreninin ardından Vali Nayir, makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Nayir, Milletvekili Eldemir, Tuğgeneral Koç ve Başkan Yağcı, şehitlikte devam eden tören kapsamında şehitlerin mezarına çiçek bıraktı. Daha sonra tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Tören, Vali Nayir'in şehitlik defterini imzalamasının ardından İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından yaptırılan duayla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement