Bodrum'daki Mahallelere Yeni Düzenleme - Son Dakika
Yerel

Bodrum'daki Mahallelere Yeni Düzenleme

Bodrum\'daki Mahallelere Yeni Düzenleme

Bodrum Belediye Meclisi’nde alınan kararla, 42 mahalleden oluşan Bodrum ilçesine 14 mahalle daha eklendi.

29.12.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Meclisi'nde alınan kararla, 42 mahalleden oluşan Bodrum ilçesine 14 mahalle daha eklendi.

Bodrum Kaymakamlığı tarafından onaylanan karar sonrası Muğla'nın Bodrum ilçesindeki mevcut mahalleler bölünerek Konacık, Çırkan, Müskebi, Yahşi, Turgutreis, Karabağ, Akçaalan, Bahçelievler, Gümüşlük, Koyunbaba, Yalıkavak, Dirmil, Geriş, Gündoğan, Farilya, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Kızılağaç, Çiftlik, Mumcular, Gölbaşı ve Karaova isimleri altında yeni mahalle oluşturuldu.

Oluşturulan mahallelere ilişkin Bodrum Belediye Meclisi'nce alınan karara göre; Mevcut Ortakent-Yahşi Mahallesi kaldırılarak yerine "Müskebi" ve "Yahşi" adlarıyla iki mahalle, Yalı Mahallesi yerine "Kızılağaç" ve "Çiftlik" adlarıyla iki mahalle, Göltürkbükü Mahallesi yerine "Gölköy" ve "Türkbükü" adlarıyla iki mahalle kuruldu.

Mevcut bazı mahalleler ise ek mahalle adlarıyla bölündü. Alınan karara göre; mevcut Konacık Mahallesi; "Konacık" ve "Çırkan" adlarıyla 2 mahalleye ayrılırken, Turgutreis Mahallesi; "Turgutreis", "Karabağ", "Akçaalan" ve "Bahçelievler" adlarıyla 4 mahalleye, Gümüşlük Mahallesi; "Gümüşlük" ve "Koyunbaba" adlarıyla 2 mahalleye, Yalıkavak Mahallesi; "Yalıkavak", "Dirmil" ve "Geriş" adlarıyla 3 mahalleye, Gündoğan Mahallesi; "Gündoğan", "Farilya" ve "Küçükbük" adlarıyla 3 mahalleye, Mumcular Mahallesi; "Mumcular", "Gölbaşı" ve "Karaova" adlarıyla 3 mahalleye ayrıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'daki Mahallelere Yeni Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement