Bitlis'te Doğalgaz Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bitlis'te Doğalgaz Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Bitlis\'te Doğalgaz Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
20.11.2025 20:30

Bitlis'te hava kalitesini iyileştirmek için doğalgaz altyapı çalışmaları sürüyor. Düşük gelirli aileler ücretsiz geçiş yapıyor.

Bitlis'te "Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" kapsamında doğalgaz altyapı çalışmaları sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, projenin ilk iki etabında kömürle ısınan konutlara doğalgaz sistemleri kuruldu.

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, hava kalitesinin halk sağlığını doğrudan etkileyen temel unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Doğal ve tarihi güzellikleri korumak için çevre odaklı projelere öncelik verdiklerini belirten Tanğlay, şunları kaydetti:

"Bu dönüşüm, hem ailelerimizin yaşam standartlarını yükseltiyor hem de gelecek nesillere daha temiz bir şehir bırakma hedefimize hizmet ediyor. Hanelerin seçiminde özellikle hava kirliliği yoğunluğu ve ekonomik koşullar dikkate alındı. Gelir düzeyi düşük aileler hiçbir ücret ödemeden doğalgaz sistemine geçti."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Doğalgaz Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement