Bismil'de Sokağa Çıkma Yasağı - Son Dakika
Güncel

Bismil'de Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bir grup terörist, servis araçlarına el koydu. Öğretmen ve öğrenciler okullarda mahsur kaldı.

06.10.2015 12:34  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Dumlupınar, Fırat ve Tekel mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Cami ve belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla duyurulan yasağın ardından vatandaşlar evlerine çekildi.

TERÖRİSTLER SERVİSLERE EL KOYDU, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER OKULDA MAHSUR KALDI

Ulutürk, Tekel, Dumlupınar ve Fırat mahallelerinde saat 12.00'den geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilen Bismil ilçesinde, bir grup terörist tarafından önce iki öğretmenin aracına, sonra da öğrencileri taşıyan servis araçlarına el konuldu. Araçları, hem kendilerine barikat hem de yolları kesmek için kullanan teröristler, diğer servislerin şoförlerini de öğrencileri taşımamaları yönünde tehdit etti.

Bunun üzerine bazı okullardaki öğrenciler evlerine yürüyerek gitmek durumunda kalırken, Ulutürk ve Bismil ilkokullarında okuyan öğrenciler ile öğretmenleri okulda mahsur kaldı.

SİLAH SESLERİ GELİYOR

Sokakların boşaldığı ilçeden yer yer silah sesleri de gelmeye başladı.

NUSAYBİN'DE 5 GÜNLÜK YASAK BUGÜN KALDIRILDI

Mardin Valiliği tarafından Nusaybin ilçesinde 1 Ekim saat 19.00'da başlayan sokağa çıkma yasağı, sabah saat 06.00 itibarıyla sona erdi. Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının bitmesiyle birlikte 5 gündür evlerinde olan vatandaşlar bugün ilk kez dışarı çıktı.

Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallelerine polisin ara sokaklara girmesini engellemek için oluşturulan barikatlar polis tarafından yıkıldı, hendeklerin bir bölümü dolduruldu.

Ev ve iş yerlerinin duvarlarına isabet eden mermilerin izleri operasyon ve çatışmanın boyutunu gözler önüne serdi.

Bismil\'de Sokağa Çıkma Yasağı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bismil'de Sokağa Çıkma Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • mami kürt: Türk kürt kardeştir pkka kallestir 42 38 Yanıtla
  • anti hdpkk: alayının sonu yakın oylar inadına AKP ye 38 27 Yanıtla
  • .....: Bizi tukurukle bogacaklara bak baris diye agliyorlarr 25 27 Yanıtla
  • .....: Seni baskan yapacaz reis 41 11 Yanıtla
  • PARS : Evet Kürtler le kalleşlik te baş edilemez. Ama düşman olarak görürsek bi gün işte o zaman tesbih imalatına geçeriz. boncuklar sizi 1 47 Yanıtla
  • Turan: Haberin icerigine kimse yorum yapmiyor baris partisine bak okul cocuklarini rehin aliyor ey kurtlerr rehin alinan sizin cocuklariniz gorunartik 32 6 Yanıtla
  • etekliler nerde tukurugumuzle bogariz diyen ermeni: kurtler turkiyeden gitmeli doguya turkmenler ve cecenler gelmeli gidin dogudan 29 8 Yanıtla
    ....: lan beyin özürlü sen kimi nereden kovmayı o küçücük beyninle düşünüyorsun.çok istiyorsan siz türkler orta asya bozkırlarına gidin.belki medeni milletler olan yunan aman Fransız topluluklar buraya gelirde barış denen ortamı yaşarız artık.barış sizin başabileceğiniz bir şey değil çünkü 4 3
  • mardinli baran: ferit bende kürdüm.devlet pkk ile mücadele ediyor kürtlerle değil anlayın artık 30 7 Yanıtla
    dadas: kürtlere laf eden yok kardesım pkk lılara laflar sen uzerine alınma sakın gozunu sevim 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement