Bingöl Emniyet Müdürü'ne Saldırıda, 2 Sağına 2'şer Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi - Son Dakika
Güncel

Bingöl Emniyet Müdürü'ne Saldırıda, 2 Sağına 2'şer Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Bingöl Emniyet Müdürü\'ne Saldırıda, 2 Sağına 2\'şer Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Bingöl Emniyet Müdürü'ne saldırıda, 2 sağına 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu saldırıyla ilgili tutuklanan Umut Savaş Koçyiğit ve Yusuf Ziya Ertuğrul için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıl hapis cezası istendi.

10.07.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Emniyet Müdürü'ne saldırıda, 2 sağına 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu saldırıyla ilgili tutuklanan Umut Savaş Koçyiğit ve Yusuf Ziya Ertuğrul için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıl hapis cezası istendi.

Bingöl'de 9 Ekim 2014 tarihinde Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve yanındaki emniyet görevlilerine yapılan silahlı saldırı ardından, yürütülen operasyon kapsamında tutuklanan Umut Savaş Koçyiğit ile olaydan 5 ay sonra saldırıda kullanılan aracın sahibi olduğu ortaya çıktığı için tutuklanan Yusuf Ziya Ertuğrul ile ilgili Bingöl Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İki sanık hakkında hazırlanan iddiamanede, 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, sayı ve nitelik bakamından vahim olan silah ve mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması' suçlarından 2'şer kez müebbet ve 30'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istenildi.

'BÜTÜN MOBESE KAMERALARI İNCELENMİŞ'

İddianamede, meydana gelen olayla ilgili Bingöl genelinde bulunan tüm kamera görüntüleri ve Mobese görüntülerinin toplandığı, olayda yaralanan ve olay esnasında orada bulunan emniyet görevlilerinin beyanları doğrultusunda eylemi gerçekleştiren şahısların yakalanmasına ve eylem sırasında kullanılan aracın bulunmasına yönelik tüm kamera görüntülerinin Ankara Kriminal Polis laboratuvarına gönderildiği belirtildi. Gelen rapora göre, olayda kullanılan aracın rengine, modeline ve karoser özelliklerine uygun araçlar tespit edilmeye çalışıldığı belirtilerek, "Bu incelemelerde "23 HU 780" plakalı aracın diğer araçlara kıyasla daha benzer özelliklere sahip olduğu ve yürütülen çalışmalarda ihtimal dahilinde değerlendirmesinin yararlı olacağı görüşü hasıl olmuştur"denildi.

MÜDÜR ÜRKER: KORUMA UYARINCA GAYRİ İHTİYARİ DÖNÜP ARACA BAKTIM

Saldırıda yaralı kurtulan Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in de ifadesinin yer aldığı iddianamede Ürker, "Hastane Caddesi'ni geçip buradan ara bir sokaktan Yeşim Sokak başına yani Kimlik Mağazası önüne geldiğimiz sırada korumam olan polis memuru Uğur Adlı bir aracı göstererek, 'Müdürüm bu aracı ben üç seferdir görüyorum' dediğinde, gayri ihtiyari ben sağımdan geriye doğru bakarak aracı Hükümet Caddesi ile Yeşim Sokağın kesiştiği yere biçimsiz park ederken gördüm ve plakasını da 23 HU 380 olarak okumuştum. Tam o esnada bir patlama sesi ile yığılıp kaldım" dedi.

'ARAÇ SAHİBİ ÖNCE DİNLENDİ, SONRA GÖZALTINA ALINDI'

Yapılan detaylı incelemede ise olaydan kullanılan aracın 23 HU 780 plakalı araç olduğunun tespit edildiği ifade edilen iddianamede şöyle denildi:

"Tüm bu gelişmeler üzerine 23 HU 780 plaka sayılı aracın sahibi olan şüpheli Yusuf Ziya Ertuğrul hakkında delil elde edebilmek için 14.012015 ile 08.04.2015 tarihleri arasında dinlenmesi tedbiri ifa edilmiştir. Ancak, bu konu ile ilgili herhangi bir delil elde edilememesi üzerine Bingöl Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına istinaden Yenişehir Mahallesi Haydar Ünsal Caddesi 15/2 merkez Bingöl sayılı adresinde arama yapılmış ve şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüpheli Yusuf Ziya Ertuğrul'un müdafii huzurunda alınan ifadesinde, '09.102014 günü silahlı saldırı eylemini yapan şahıslar ile herhangi bir irtibatım yok. Eylemi yapan şahısları tanımıyorum, bu eylemi ne amaçla yaptıklarını bilmiyorum, eylem anında araçta değildim. Aracımı alan silahlı iki kişi beni alıkoydular. PKK'lı kıyafetini giyen ve ellerinde Kalaşnikof silah olan kişiler daha sonra arabamı getirip teslim ettiler. Eve döndüğümde televizyondan Bingöl'de Emniyet Müdürü'ne suikast düzenlendiği şeklinde haber geçtiğini gördüm. Haberlere müteakip suikastı düzenleyenlerin Genç İlçesi girişinde ölü olarak ele geçirildikleri şeklinde açıklamaları dinledim. Televizyonda çıkan haberleri görünce aracımın bu suikastın herhangi bir aşamasında lojistik destek vb. durumlarda kullanılmış olabileceğini düşünerek aşağıya indim. Aracının içine ve bagajını kontrol ettim, ancak herhangi bir şey görmedim' dediği belirtildi. Şüpheli Yusuf Ziya Ertuğrul, kendisine gösterilen fotoğraflar içerisinde Umut Savaş Koçyiğit isimli şahsı teşhis etmiştir."

İddianamede, şüpheli Umut Savaş Koçyiğit ise ifadesinde, olayla herhangi bir ilgisinin ve alakasının olmadığını, olay saatinde Bingöl merkez Beşyol mevkiinde bulunduğunu beyan ettiği belirtilerek, şöyle devam edildi:

"Bununla ilgili olarak şüphelinin olay günü iletişim kayıtları incelendiğinde, saat 18.56 sıralarında Yenişehir Mahallesi İnönü Caddesi'nde olduğu, daha sonra da saat 19.59 sıralarına kadar baz vermediği, saat 19.59 sırtarında Yeni Mahalle Gönenç sokakta olduğu, ayrıca şüphelinin eylemden yaklaşık 5 dakika öncede silahlı saldın eyleminin gerçekleştirildiği yere yakın mesafe olan Yenişehir Mahallesi Çiğiltepe sokakla olduğu tespit edilmiştir. Şüphelinin 18B56 sıralarında bulunduğu yerden aracın gasp edildiğini iddia edilen yere mesafe ölçümü yapıldığında araçla 10-15 dakikada gidilebileceği, ayrıca 23 HU 780 Plaka sayılı aracın gasp edildiği iddia edilen yerin Alıncık Köyü mevkiinde şüpheli Yusuf Ziya Ertuğrul'un alı konulduğu menfezin bulunduğu yere yaklaşık 10 dakikada gidildiği ve Alıncık Köyü'nde bulunan menfezin bulunduğu yerden Bingöl il merkezine araçla yaklaşık 15 dakikada gelindiği tespit edilmiş ve bu tespitler tutanak altına alınmıştır. Ayrıca şüpheli Umut Savaş Koçyiğit'in olaydan sonrada PKK/KCK terör örgütü mensuplarının kaçtıktan Alıncık Köyü'ne 15-20 dakikalık bir mesafede bulunan Yukarı Akpınar Köyü yolunda olay günü saat 22.40 sırlarında yakalandığı tespit edilmiştir."

ARŞİV GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber: Ferit ASLAN/BİNGÖL, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl Emniyet Müdürü'ne Saldırıda, 2 Sağına 2'şer Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement