Bingöl'de Emniyet Müdürüne Yönelik Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Emniyet Müdürüne Yönelik Silahlı Saldırı

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik silahlı saldırının ardından Bingöl'e giden Bakan Yılmaz, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

10.10.2014 02:58  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Müdürümüzün sağlığı için dua ediyoruz tabi. İnşallah sağ salim olarak tekrar Bingöl'de halkın içinde görürüz. Gerçekten çok değerli, halkımızla çok bütünleşen bir emniyet müdürümüz. Kendisine Cenab-ı Allah'tan şifa diliyoruz" dedi.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik silahlı saldırının ardından Ankara'dan uçakla Bingöl'e gelen Bakan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Çok acı bir hadise yaşadıklarını anlatan Yılmaz, faillerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Değerli arkadaşlar bugün çok acı bir hadise yaşadık. Bingölümüzde maalesef bir menfur saldırı oldu. Emniyet müdürümüze ve diğer polis arkadaşlarımıza. 2 şehidimiz var. Emniyet müdürümüzü az önce ambulans uçakla Ankara'ya sevk ettik. Burada ilk müdahaleleri yapıldı. Gerisi Ankara'da devam edecek. Müdürümüzün sağlığı için dua ediyoruz tabi. İnşallah sağ salim olarak tekrar Bingöl'de halkın içinde görürüz. Gerçekten çok değerli, halkımızla çok bütünleşen bir emniyet müdürümüz. Kendisine Cenab-ı Allah'tan şifa diliyoruz. Yine bir polis arkadaşımız şu anda ameliyat ediliyor. Onun hayati tehlikesi yok çok şükür. Bize verilen bilgilere göre bacağında bir operasyon yapılıyor, çok şükür bir hayati tehlikesi görünmüyor.

Şehitlerimiz var. Allah'tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerine, bütün emniyet camiasına, milletimize başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizi de yarın (bugün) buradan Ankara'ya uğurlayacağız. Şu an itibarıyla ilgili kuruluşlarımız olayla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıyorlar. Bu işin faillerini belirlemeye dönük olarak çalışmalarını yürütüyorlar. Detaylı bir çalışmadan sonra  daha sağlıklı bir şekilde kamuoyu bilgilendirilecektir."

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan da Genç ilçesinde bir araçtan güvenlik güçlerine ateş eden ve çıkan çatışmada silahlarıyla ele geçirilen 4 teröristi, olayın failleri olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Taşyapan, "Öncelikle hepimizin başısağolsun. Emniyet müdürümüz yaralı, bir yaralımız daha var. Olayı gerçekleştirenler olarak, bilmiyoruz ama jandarmamıza ve polisimize bir araçtan ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 kişi öldürüldü. Onlarla ilgili kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Şu anda söyleyebileceklerimiz bundan ibaret ama biz muhtemelen bu olayı gerçekleştirenler olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Emniyet Müdürüne Yönelik Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement