Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğer Türkiye istikrarını sürdürürse, önünde hiçbir güç duramaz. Ama istikrarını kaybederse de Türkiye'nin ayakta durması çok kolay olmaz. Birileri Türkiye'de istikrar bozulsun diye her şeyi deniyor.

12.04.2015 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Eğer Türkiye istikrarını sürdürürse, önünde hiçbir güç duramaz. Ama istikrarını kaybederse de Türkiye'nin ayakta durması çok kolay olmaz. Birileri Türkiye'de istikrar bozulsun diye her şeyi deniyor. Gezi olaylarını hatırlayın. O günden bugüne her türlü provokatif hareketler, davranışlar yapılıyor. Bir tek gaye var, Türkiye'nin istikrarı bozulsun" dedi.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Araman, Alefli, Mülkşehsuvar, Bozburun, Esentepe ve Balcı köylerini ziyaret eden Işık, burada sohbet ettiği vatandaşlara ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Düne kadar piyade tüfeğini başkasının lisansıyla üreten Türkiye'nin bugün artık kendi helikopterini, kendi tankını, kendi topunu, kendi füzesini, kendi gemisini üretir hale geldiğini vurgulayan Işık, şöyle dedi:

"Bütün gemilerimizin, uçaklarımızın görev bilgisayarlarını kendimiz yapar hale geldik. Bu birilerini rahatsız eder mi? Eder. Türkiye'ye dost olmayan ülkeleri rahatsız eder mi? Eder. Bundan rahatsız olurlarsa ne yaparlar? Türkiye'ye savaş açamayacaklarına göre Türkiye'yi içeriden karıştırmaya başlarlar. Bazen vesayet odaklarını devreye sokmaya çalışırlar. Başaramadıkları zaman da kendi içlerindeki maşaları kullanmaya başlarlar. Bu paralel yapı da böyle bir maşa mesela."

-"İstikrar sürerse, Türkiye'nin önünde hiçbir güç duramaz"

Türkiye'nin istikrarının çok önemli olduğunu belirten Işık, şöyle devam etti:

"Eğer Türkiye istikrarını sürdürürse Türkiye'nin önünde hiçbir güç duramaz. Ama Türkiye istikrarını kaybederse de Türkiye'nin ayakta durması çok kolay olmaz. Birileri Türkiye'de istikrar bozulsun diye her şeyi deniyor. Gezi olaylarıyla başlayan süreci hatırlayın. O günden bugüne her türlü provokatif hareketler, davranışlar yapılıyor. Bir tek gaye var, Türkiye'nin istikrarı bozulsun. Neden? İstikrar sürdürdükçe Türkiye güçleniyor, kalkınıyor. Artık düne kadar IMF'nin üç kuruşuna muhtaç olan Türkiye, IMF'ye borç verir hale geldi."

Türkiye'nin istikrarın sürdürdüğü takdirde 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olacağını sözlerine ekleyen Işık, daha 12 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun doğru düzgün itibarının olmadığını ama bugün 60'tan fazla ülkeye vizesiz gidildiğini, bunun 2023'te çok daha yukarılara çıkacağını dile getirdi.

-"Kandıra Türkiye'nin gelişen ilçelerinden biri oldu"

Kandıra'nın daha önceden çok göç veren bir ilçe olduğunu ancak artık göçün durduğu ve Türkiye'nin gelişen ilçelerinden biri haline geldiğini aktaran Bakan Işık, ilçeye doğal gaz getirdiklerini ve baraj yaptıklarını söyledi.

Yuvacık Barajı'nın belediyeye 6,5 milyar dolara malolduğunu, bazı borçlarını sildirdiklerini ve bu rakamın 4,5 milyar doları bulduğunu kaydeden Işık, şunları söyledi:

"Şu anda Kandıra Namazgah Barajı, Yuvacık Barajı'nın yarısı kadar. Eğer aynı zihniyette olsaydı burası 3 milyar dolara malolması lazımdı. Kamulaştırmalarda dahil 80 milyon liraya yapıldı. Barajın arıtma tesisini yaptık, Kandıra'nın bütün altyapısını yeniledik. Köylerimizde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kandıra'ya en modern bir devlet hastanesi yaptık. Eski hastanenin olduğu yeri de şehir parkı yapıyoruz. Kandıra'ya yeni bir endüstri meslek lisesi yapıyoruz. Bu sene başlayacağız. İmam hatip ortaokulunu yeniliyoruz. Kandıra'nın eğitimde hiçbir eksiği kalmayacak."

-"Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atılacak"

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin imar planlarını onayladıklarını, kamulaştırmaların bitme noktasına geldiğini sözlerine ekleyen Işık, şöyle konuştu:

"Bir iki parsel kaldı, inşallah yakında Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temelleri atılmaya başlanacak. O fabrikalar bitene kadar, bizim o fabrikada çalışacak gençlerimizin kollarına altın bilezik takmamız lazım. Yani meslek kazandırmamız lazım. Kandıra verdiği göçleri böyle geri alacak. Kandıra'yı ve köylerini yeniden cazibe merkezi haline getiriyoruz."

"Duble yollar yapılacak"

Kandıra-İzmit arasını duble yol haline getirecekleri müjdesini veren Bakan Işık, çalışmalara bu yıl başlanacağını, yolu Kefken'e kadar da uzatacaklarını ifade ederek, "Yol iki geliş, iki gidiş olacak. Özellikle tatil dönemlerindeki trafik sıkışıklığını Allah'ın izni ile ortadan kaldıracağız" dedi.

Karasu, Kaynarca, Kandıra, Ağva yolunu bu sene başlatacaklarını kaydeden Bakan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burası da bittiği zaman Şile'ye gitmek için Gebze'yi dolanmayacaksınız. Ağva'ya gitmek için o kadar eziyeti çekmeyeceksiniz. Karasu ve Kaynarca'ya gitmek için çok daha konforlu yoldan gideceksiniz. Büyükşehir belediyemizle, valiliğimizle, kaymakamlığımızla el ele Kandıra'yı daha güzel daha yaşanabilir daha mutlu insanların yaşayabildiği bir yer haline getireceğiz. Bolu tünelini devlet yapamaz, patates deposu mu yapsak diyorlardı. Şimdi Bolu tüneli gibi en az 50 tane tünel bitti. Daha bir o kadar da çalışma devam ediyor. Ülkenin iki yakasını bir araya getirince bütün bunlar oluyor. Ülkede IMF reçetelerini uygulamak yerine kendi ekonomi politikalarını uyguladığınız zaman Türkiye'nin kaynakları da imkanları da kendine yetiyor."

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, kentin her köşesine, her kişisine ve her meselesine heyecanla yaklaştığını belirterek, vatandaşların her talebini karşılamak, değerlendirmek ve gereğini yapmak için hep birlikte uyum içinde çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından vatandaşların sorunlarını dinleyen Işık'a ziyaretinde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken de eşlik etti.

Bakan Işık, bu yıl ilki düzenlenen Kocaeli Giresun Günleri etkinliğine de katıldı. İzmit Perşembe Pazarı alanında başlayan ve 3 gün sürecek olan etkinlikte Giresun'un geleneksel yemekleri, giysi ve kültürü tanıtılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement