Beyaz Saray'da Gizemli Toplantı! Trump, Kuzey Toplantısı İçin 100 Senatöre Davet Gönderdi - Son Dakika
Dünya

Beyaz Saray'da Gizemli Toplantı! Trump, Kuzey Toplantısı İçin 100 Senatöre Davet Gönderdi

Beyaz Saray\'da Gizemli Toplantı! Trump, Kuzey Toplantısı İçin 100 Senatöre Davet Gönderdi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Senatosu'ndaki 100 senatöre Beyaz Saray'da yapılacak Kuzey Kore toplantısı için davet gönderdi.

26.04.2017 11:09  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz Saray bugün sıradışı bir ziyaretler zincirine ev sahipliği yapacak. ABD Senatosu'nun 100 üyesinin tamamı gün içerisinde Beyaz Saray'ı ziyaret ederek, üst düzey diplomatlardan Kuzey Kore konusunda brifing alacak.

ÜST DÜZEY İSİMLERLE GÖRÜŞECEK

Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer, muhabirlerle yaptığı görüşmede senato üyelerinin içlerinde Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Savunma Bakanı James Mattis'in de yer aldığı üst düzey isimlerle görüşeceğini söyledi.

BEYAZ SARAY NEDEN SEÇİLDİ?

Daha önce senato binasında yapılan bu tip görüşmeler için bu kez neden Beyaz Saray'ın seçildiği konusunda ise bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz yıllarda, Suriye İç Savaşı, Avrupa'daki terörist saldırılar ve seçimlere yönelik FBI soruşturması gibi konularda yapılan toplantılar senato binası Capitol Hill'de gerçekleştirilmişti.

Daha küçük senatör gruplarıyla Beyaz Saray'da gerçekleştirilen toplantılar için Beyaz Saray Durum Odası kullanılıyordu ancak bu sefer 100 kişilik senatör grubuna verilecek brifingle ilgili nasıl bir yol izleneceği kamuoyuyla paylaşılmadı.

ODALAR "HASSAS BİLGİ" PAYLAŞIMINA UYGUN OLACAK

Beyaz Saray'ın hemen yanında bulunan ve Ulusal Güvenlik Konseyi'ne ait olan Eisenhower ofislerinde gerçekleşmesi beklenen toplantı için istihbarat birimlerinin bazı toplantı odalarını geçici olarak 'hassas bilgi' paylaşımına uygun hale getireceği belirtildi.

Son Dakika Dünya Beyaz Saray'da Gizemli Toplantı! Trump, Kuzey Toplantısı İçin 100 Senatöre Davet Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement