Bem-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Karslı'dan Sözcü Gazetesi'ne Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Bem-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Karslı'dan Sözcü Gazetesi'ne Suç Duyurusu

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı, Sözcü Gazetesi’nde yer alan ‘Koyunların Seçtiği Erdoğan Padişah Oluyor’ başlıklı manşet haber ile ilgili mahkemelik oldu.

30.09.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı, Sözcü Gazetesi'nde yer alan 'Koyunların Seçtiği Erdoğan Padişah Oluyor' başlıklı manşet haber ile ilgili mahkemelik oldu.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı, seçimlerde tercihlerini belirli bir adaydan yana kullananlara yönelik olarak gazetenin hakaret, aşağılama unsurlarını barındıran ifadelerin ve bunu gerçekleştirenlerin eylemlerinin, basın ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı gerekçesi ile Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Karslı tarafından bulunulan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"… 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı ilk defa halk oyları ile seçilmiştir. Ancak seçimlerden kısa bir süre sonra 27 Ağustos 2014 tarihli Sözcü Gazetesi'ndeki manşette, 'Koyunların Seçtiği Erdoğan Padişah Oluyor!' şeklinde bir ibare ile seçimde belirli bir adaya rey veren kimseler, salt bu tercihlerinden ötürü 'koyun' nitelemesine tabi tutularak açıkça tahkir edilmiştir. Müvekkile ve seçimlerde tercihlerini belirli bir adaydan yana kullananlara yönelik olarak, hakaret, aşağılama unsurlarını barındıran sözler sarf eden şahısların eylemleri, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşmıştır.

Bu nedenle TCK kapsamında öngörülecek suçları işleyen ilgilileri hakkında işbu suç duyurusunun yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur. Yukarıda açıklanan kapsamdaki suçları ve re'sen öngörülecek suçları işleyen şüpheliler hakkında gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılarak cezalandırılmalarını vekaleten saygıyla talep ederiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bem-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Karslı'dan Sözcü Gazetesi'ne Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement