Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'den Vatandaşlara Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'den Vatandaşlara Teşekkür

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci\'den Vatandaşlara Teşekkür

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Ahilik Haftası’nda etkinlikliklere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, katılım sağlayan vatandaşlara minnettar olduğunu ifade etti.

16.05.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Ahilik Haftası'nda etkinlikliklere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, katılım sağlayan vatandaşlara minnettar olduğunu ifade etti.

Ahilik Haftası etkinleri kapsamında bir konuşma yapan Bahçeci, "28'incisini kutladığımız ahilik haftası etkinliklerinin 2009 yılından itibaren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından himaye ediliyor. Ahilik açısından 2009 yılı milat sayılabilir. 2009 yılından itibaren ahilik Kırşehir merkez olmak üzere tüm Türkiye'de kutlanan bir etkinlik haline geldi. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ahilik yürütme kuruluna 3 yeni üyenin de eklenmesi de çok önemli Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Yurt dışı Türkler başkanlığından birer temsilcinin eklenmesi ahiliğin uluslar arası bir boyut kazanması açısından büyük önem arz ediyor"dedi.

Ahiliğin önemli bir misyona sahip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Bahçeci, "Ahiliğin bir değerler silsilesi olarak ortaya çıkması ve anadolu topraklarını Türklere kalıcı kalıcı vatan olması noktasında çok önemli bir misyonu var. Selçuklu'nun son dönemlerinde kurulan ahilik teşkilatı Osmanlı Devleti'nin de temel taşlarından bir tanesini oluşturmuştur. Yeni Türkiye yolunda 2023 vizyonuna emin adımlarla ilerleyen Türkiye için ahiliğin çok önemli bir misyon ve görev üstleneceğine inanıyoruz. Ahiliği o dönem ki şartlarında yaşamak mümkün değil, ahiliği günümüz şartlarına uyarlayıp ticaret hayatımıza, sosyal hayatımıza hatta siyaset hayatına yeniden etki edeceğini düşünüyorum. Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesini ahiliğin hayat bulması açısından çok önemsiyorum. İnşallah eser tamamlandığında yüzyıllar boyunca insanlığa hizmet edecek inancını taşıyorum. Ahi Evren'in mirasına sahip çıkmak adına bu eserin oluşması ve ahi vakfının hayata geçmesini çok önemsemekteyiz. Ahi Evren vakfının mütevelli heyetinde de yine bu yapıda emeği geçenler olacak. Vakıf her anlamda ahilik prensiplerinin gereğini yerine getirecek. Yapılan bilimsel çalışmalar da ahiliği nasıl yaşamamız gerektiği noktasında da bizlere ışık tutacak" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'den Vatandaşlara Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement