Batman Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Batman Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor

Batman Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor

Her yıl yeni bölüm açan Batman Üniversitesi, 2015-2016 akademik yılında yeni açılan fakülte ile fakülte ve yüksekokullara bağlı bölümlerini açıkladı.

15.06.2015 11:08  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Üniversitesi, yeni bölümleriyle bu yıl yine binlerce öğrenci alacak.

2008'den itibaren sürekli bir büyüme ve gelişme trendi yakalayan Batman Üniversitesi, her yıl yeni fakülte ve yüksekokullar açarak büyüyor.

Ülkenin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni fakülte ve yüksekokullar açıldığını kaydeden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam 2008 yılında 2100 öğrencisi bulunan Batman Üniversitesi'nin 2015 yılı itibariyle 8500 öğrenciye ulaştığını söyledi.

Uluçam, "Her sene yeni fakülte ve yüksekokullar açmak suretiyle Üniversitemizi 2008 yılından bu yana hızlı bir şekilde büyütmeye çalışıyoruz. Bu sene Yabancı Diller Yüksekokulu'nu açtık. Ayrıca yeni açılan fakülte ve yüksekokullarla beraber diğer fakülte ve yüksekokullara yeni bölüm ve programlar açıyor buralara uygun öğretim üyeleri temin ederek öğrenci de alıyoruz. 2008 yılında 2100 olan öğrenci sayımızı 2014-2015 eğitim öğretim yılında 8500'e çıkardık. Bu sene yaklaşık 4000 öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır. Yeni açtığımız bölüm ve programlara da alacağımız öğrenci sayılarını göz önünde bulundurduğumuzda öğrenci sayımızın 11 bine yaklaşması bekleniyor" dedi.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ ALIYOR

Batman Üniversitesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında İnşaat Mühendisliği bölümüne 100 öğrenci alıyor.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliğiyle de farkındalık yaratmaya hazırlanan Üniversite, Siyaset Billimi ve Kamu Yönetimi bölümüyle de 40 öğrenci alacağını duyurdu.

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ İLE OPTİSYENLİK

Üniversitenin bu yıl ilk defa öğrenci alacağı bölümler şöyle açıklandı:

İslami İlimler Fakültesi :İslami İlimler(Normal Öğretim) 140, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Normal Öğretim) 40, Mühendislik Mimarlık Fakültesi:İnşaat Mühendisliği Bölümü (Normal Öğretim) 50, (İkinci öğretim) 50, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu:Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü (ikinci Öğretim ) 40, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu: Spor Yöneticiliği Bölümü (ikinci öğretim) 50 , Meslek Yüksek Okuluna Bağlı Bölümler/ programlar: İç Mekan Tasarımı(Normal Öğretim) 40, Çocuk Gelişimi(Normal Öğretim) 50, Optisyenlik Programı (Normal Öğretim) 60, Sosyal Bilimler Enstitüsü: Turizm İşletmeciliği (2. öğretim tezsiz), İşletme (Tezsiz).

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement