Başkan Yılmaz: "Kavak Osb İçin Sıraya Girecekler" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz: "Kavak Osb İçin Sıraya Girecekler"

Başkan Yılmaz: "Kavak Osb İçin Sıraya Girecekler"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak OSB için iş yapmak isteyenlerin sıraya gireceğini söyledi.

23.02.2014 18:09

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak OSB için iş yapmak isteyenlerin sıraya gireceğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak ilçesini ziyaretti. AK Parti Kavak Seçim Koordinasyon Merkezi'nde Kavaklılar ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, vatandaşlarla sohbet edip sorunları ve talepleriyle ilgili bilgi aldı. Kavaklı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ziyarette halka hitap eden Başkan Yılmaz, millete hizmet yolunda başarısının sırrını da açıkladı. 15 yıldır az konuşup çok iş yapmaya çalıştığının altını çizen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, seçimden sonra da Samsun'u 2019 hedeflerine ulaştırmak için aynı misyonla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, AK Parti Kavak Belediye Başkan Adayı İbrahim Sarıcaoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette, vatandaşlara Kavak ile ilgili hedeflerini, projelerini ve düşüncelerini anlattı. Kavak'ın ölçeklerini, hesaplarını, projelerini, hedeflerini yaşam ve gelişmişlik çıtasını yükseltmek istediğini ifade eden Başkan Yılmaz, el birliği ile bunu başarabildikleri takdirde ilçenin gelişeceğini, yaşayanların da daha iyi bir hayat standardına kavuşacağının altını çizdi.

Samsun'u yarınlara hazırlamaya yönelik çabasının gelecek nesillerin Samsun'da yaşaması, göç edenleri de geri dönmesini sağlamaktan ibaret olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz," Bütün bu çabalarımız, uğraşlarımız, işin özü milletimize hizmet etmektir. Yarınlarımız için, çocuklarımız geleceği için ihya olmuş Kavak ilçemizi tesis etmektir. Türkiye'nin geri kalmış ilçeler konumundan çıkarmak çabasıdır. Böyle olunca çocuklarımız, ilçelerine dönük heyecanlarını yitirmezler. İlçede bir belediyenin ve ilçede yaşayanların, ilçelerini geleceğe taşımak, kendilerinden sonra gelecek nesillere giderek yükselen oranda bir hayat tesis etmeye dönük çabalar içinde olmaları lazım. Hasbel kader babadan atadan bir şeyler kaldı, onunla hayatımızı sürdürüyoruz demek bize yetmez. Çocuklarımızı bizden daha yüksek konfor ve standartlar bekliyor. Onun için bizim boş durmamamız lazım. Siyaseti bir kenara bırakıp el birliği ile çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlayacak yönetimlere destek verip sıkı ilişkiler içinde olmamız lazım" dedi.

Mücadelesinin ağırlık merkezini Samsun ve ilçelerine dönük fayda ve katkı sağlamanın oluşturduğunu belirten Başkan Yılmaz,"Kavak ile ilgili umutlu, heyecanlı, hevesliyim. Eskiden Samsun'dan Kavak'a şehirlerarası otobüsler 1 saatte gelirdi. Şimdi yarım saate indi. Belediye halk otobüsleri şehir merkezinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne 35 dakika gidiyor. Kavak Samsun'a ulaşım süresi bakımından daha yakın hale geldi. Bu Kavak'ın önemini ortaya çıkarıyor. Bu, Kavak'ta yaşamak artık Samsun'da yaşamak demek oluyor. Kavaklı hemşerilerimizin Samsun'a göç etmesine gerek yok. Kavaklılar, Samsun'da yaşayanların konforuna kavuşacak. Eğitimden sağlığa, gençlere yönelik sosyal donatım imkanlarından istihdama kadar bir çok alanda şehir merkezinde ne varsa ilçede de onlar olacak. Bunu yaptığımızda Samsun'a kimse göç etmek istemeyecek. Eğitim ve sağlık alanında Samsun'da ne varsa aynısı Kavak'ta da var. Ama sosyal hayatı biraz geliştirmemiz lazım. Gençlerimizin hoş vakit geçirebilecekleri alanları oluşturduğumuzda Kavak'ın cazibesi yükselecek. Göç veren ilçe konumundan da çıkacak. Bunun için Kavak'ı yönetecek insanlara nasıl destek olabilirizin çabası içinde olmalıyız" şeklinde konuştu.

İlçenin AŞ ve iş konusundaki eksikliğini Kavak Organize Sanayi Bölgesi'ni teşvik ederek gidereceklerini vurgulayan Yusuf Ziya Yılmaz," İş yapmak için Kavak OSB'ye gidilmez diyenler, yakın zaman sonra burada boş yer bulamayacak. Şehir merkezi-örnek sanayi sitesi arası 25 dakika. Şehir merkezi-Kavak arası da 30 dakika. Kavak denilince Kaf dağının arkasını anlayanlar, buranın kıymeti arttığında sıraya girecek. Şehir içinde iş yapanların kullandığı limana yakın olma ezberi, artık bitti. Bunu geride bırakmalı, yeni ve yakın alanları tercih eder hale gelmeliyiz. Bu eski ezberleri değiştirirsek, ilçelerimizin ekonomisi ve istihdam sorunları kendiliğinden çözülecek. 'Kavak uzak' saplantısı ve paradigması, büyükşehirde olan yaşam konforu ve sosyal donatı imkanlarının olmamasından kaynaklanıyor. Gençlerimizin beklentilerini karşıladığımızda uzaklık kavramı ortadan kalkacak. Buna eminim" açıklamasında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz: 'Kavak Osb İçin Sıraya Girecekler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement