Başkan Çağırıcı: 'Şehrin Geleceğini İrfan Yuvaları Oluşturacaktır' - Son Dakika
Güncel

Başkan Çağırıcı: 'Şehrin Geleceğini İrfan Yuvaları Oluşturacaktır'

Kemerburgaz Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı için düzenlenen törene katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Şehrin geleceğini bu irfan yuvaları oluşturacaktır” dedi.

22.09.2014 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2011 yılında kurulan, kısa sürede yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza atan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı. Üniversitenin Bağcılar’daki kampüsünde düzenlenen törene, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Turgut İpek ‘Reflü hastalığı ve tedavisinde hasta perspektifi’ konulu ilk dersi verdi. Açılış programında ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin’in Rönesans, barok ve İngiliz stili eserlerden oluşan “Versailles’da Sonbahar” adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Rektör Üçtuğ da, 2011’de kurulan üniversitenin 7 fakülte, 1 yüksekokul , 2 enstitü, 22 lisans, 6 ön lisans 6 yüksek lisans ve 1 doktora programıyla eğitim hayatına devam ettiğini söyledi.

ÖĞRENCİ SAYISI SEKİZ KATINA ÇIKTI

4 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını da ifade eden Prof. Yıldırım Üçtuğ, “Öğrenci sayımız kuruluşundan bu yana sekiz katına çıktı. Öğretim üyesi sayısı da 300’ü geçti. Meslek yüksekokulu bünyesinde üç yeni program açtık. Elektrik ve bilgisayar mühendisliğinde doktora programı başlattık. Üniversitemiz evrensel anlamda da çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Hukuk fakültemiz bünyesinde Anglosakson Hukuku Programını hizmete sunduk. Öğrencilerimiz yalnızca Avrupa hukukunu değil, ABD hukuk sistemini de öğrenecek. Güzel sanatlar ve tasarım, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin katılımıyla firmalarda uzun süre çalışma ve mesleği öğrenme imkanı sunacağız. Toplumsal ve araştırmalar merkezimizi faaliyete geçirdik. TÜBİTAK projeleri kapsamında en fazla proje desteği alan iki üniversiteden birisi olduk. Köln Üniversitesi ile ortak lisans programı yapıyoruz” dedi.

“BAĞCILAR KONGRE VE KÜLTÜR VADİSİ OLUYOR”

Kemerburgaz Üniversitesi’nin ilçenin ilk göz ağrısı olduğunu belirten Başkan Çağırıcı, “İlçemizde yaşayan herkesin mutluluğunu hedefliyoruz. İlçemize çok önemli projeleri kazandırıyoruz. Ancak, o eserlerden faydalanacak sosyal ve kültürel toplumu da inşa etmek zorundayız. İşte, bu bilgi yuvalarımız toplumumuzun sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine de katkı sağlamaktadır. Şehrin geleceğini bu irfan yuvaları oluşturacaktır. Biz Bağcılar’ı geleceğe hazırlıyoruz. Üniversitemizin bulunduğu bu bölge kongre ve kültür vadisi haline geliyor” diye konuştu. 

Başkan Çağırıcı: \'Şehrin Geleceğini İrfan Yuvaları Oluşturacaktır\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Çağırıcı: 'Şehrin Geleceğini İrfan Yuvaları Oluşturacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement