Başbakan Yardımcılarının Görev Alanları Belli Oldu - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcılarının Görev Alanları Belli Oldu

64'üncü Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılarının görev alanlarını açıkladı.

27.11.2015 21:33  Güncelleme: 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

64'üncü Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılarının yeni görevlerini de açıkladı.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREVLERİ BELLİ OLDU

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kamu diplomasisinden sorumlu olacak.

- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş kamu ile hükümet arasındaki ilişkilerden sorumlu olacak.

- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Reform yatırımlardan sorumlu olacak.

- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan TİKA ve Yurtdışı ilişkilerden sorumlu olacak.

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olacak.

Başbakan yardımcılarına hangi kurum ve kuruluşlarının bağlandığı liste olarak Resmi Gazete'de ilan edilecek.

DÜŞÜRÜLEN RUS UÇAĞI KONUSU

Rus uçağı düşürüldüğünde milliyeti bilinmiyordu, defaatle uyarıldı. Genelkurmay Başkanı toplantıya katılarak bizlere ses kayıtlarını da dinletti. Daha önce ilan edilen angajman kuralları çerçevesinde bu ikazlar yapılmıştır. İkaz yapılmadığına dair Rusya'nın iddiaları gerçek dışıdır. Rusya ihlaller sonrası daha önce bütün askeri ve siyasi kanallardan uyarılmıştır. Bu uyarma bir kere değil çok kez tekrarlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti kendi sınırlarını koruyacak güce sahiptir. Keşke böyle bir ihlal olmasaydı. Biz Türkiye ve Rusya olarak iki komşu ülke olarak birbiriyle dostane ilişkiler geliştirmiş ülkeleriz. Bu krizin çözülebilmesi için askeri ve siyasi kanalların açık tutulmasını isteriz. Türkiyenin hangi tedbirlerin alacağını müzakere ediyoruz.

GAZETECİ CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN TUTUKLANMASI

Biz hiçbir basım mensubunun tutuklanmasını istemeyiz. Hiçbir basın mensubunun tutuklu yargılanmasını istemeyiz. Devam etmekte olan bir süreç var. Gazeteci de bir suçla ilişkilendirilebilir, süreç işliyor. Eğer Rus uçağı olduğu bilinseydi böyle bir olay vuku bulmazdı.

BAKANLAR 16.30'DA TOPLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu, saat 16.30 sıralarında toplandı.

AKAR VE FİDAN DA KATILDI

64. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la , MİT ve dışişleri müsteşarları da katıldı.

Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Bakanlar Kurulu'nda Suriye'de yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

Başbakan Yardımcılarının Görev Alanları Belli Oldu

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcılarının Görev Alanları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Az kaldi: Sus be adam. Konusmayin yavv. Konustukca batiyorsunuz. Siz batin ama bu milleti batirmayin. irkek olun biraz. 2 0 Yanıtla
  • seda: çocukta sıkıntı varsayalım copmu göstermek lazım 0 0 Yanıtla
  • Özgür Barış: iyki varsın putin rusyanın güçünü göreceksiniz terörst yardım ve yataklık edenler hüsran ugrayacaklar yaşasın özgürlük. 0 0 Yanıtla
  • Mr.T: Açıklayın o zaman herşeyi kamu oyuna... Bizde dinleyelim ses kayıtlarını... Sonucu ekonomik olarak zor olacak ama Rusya'nın daha ilk günden hava sahası ihlalleriyle Türkiye'nin kapasite ve kararlığını denediği ortada... Başına böyle birşey geleceğini hiç ummuyordu Rusya... Şaşkınlıktan böyle davranıyorlar... İtibarları sıfıra indi... İşimiz iş ama d Bence doğrusu olan yapılmıştır... Ama her zaman olduğu gibi ölen askere yazık olmuştur... Nede olsa insanlar... 0 0 Yanıtla

Advertisement