Başarılı Kardiyalog Karesi Tv'nin Canlı Yayın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Başarılı Kardiyalog Karesi Tv'nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Başarılı Kardiyalog Karesi Tv\'nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Balıkesir Devlet Hastanesi'nin başarılı kardiyoloji dalı uzman doktoru Eyüp Avcı, Karesi TV’de yayınlanan Op. Dr. Erdal Öner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sağlık İçin’ programının konuğu oldu.

16.01.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Devlet Hastanesi'nin başarılı kardiyoloji dalı uzman doktoru Eyüp Avcı, Karesi TV'de yayınlanan Op. Dr. Erdal Öner'in hazırlayıp sunduğu 'Sağlık İçin' programının konuğu oldu.

Kalp ile ilgili önemli bilgiler veren Avcı, programda çarpıcı açıklamalarda bulunurken kalp krizi riskinin kış aylarında artış gösterdiğinin bilimsel olarak ortaya koyduğunu söyledi.

Avcı, "Kalp krizi ile ilgili mevsimsel farkları araştırıldı. Sonuç, kış ayları kalp krizi açısından daha fazla dikkat gerektiriyor." dedi.

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kalp damar hastalıklarının en sık görülen ve en tehlikeli hastalıkların başında geldiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Eyüp Avcı, "Kalp hastalıkları riskinin kışın en fazla, yazın en düşük olduğu saptandı. Kolesterol ilaçları konusunda da kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Kalp rahatsızlığı bulunanlar özellikle stend takılan, boyun ve ayak damarlarında sıkıntı olanlar, yüksekliği durumda doktora danışarak kolesterol ilacı kullanması gerekmektedir. Soğuk havalarda ise dışarı çıkılmamalı, içeride spora da devam edilmelidir."şeklinde konuştu.

Havaların güzel olduğu günlerde ise kalp sağlığını düşünenlerin günlerinde yarım saat mutlaka egzersize yapmaya ayırmalarını isteyen Avcı, "Yürüyüş, bisiklet, yüzme, bahçe işleri en ideal yönetmedir. Birde alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması, dengeli diyet, düzenli ve stressiz bir hayatla yaşam kalitelerini yükselterek sağlıklı bir kalbe kavuşabilirler" - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Kardiyalog Karesi Tv'nin Canlı Yayın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement